Na rozdíl od Hanáckého curlingu, který se přece jen rozjel, se jiná oblíbená součást Prostějovské zimy na mobilním kluzišti vedle muzea letos vůbec neuskuteční. Jde o turnaje neméně originálního Florbalu na ledě, jež pořádající Sportcentrum DDM Prostějov raději zrušilo s ohledem na aktuálně platná epidemická pravidla proti šíření koronaviru.

V rámci Florbalu na ledě měli nejprve hrát 29. listopadu školáci čtvrtých a pátých tříd ZŠ, následně byla 10. prosince v plánu klání studentů středních škol (dopoledne) i dospělé veřejnosti (večer). Ze všech tří plánovaných turnajů však za současné situace bohužel sešlo.

„Florbalové zápasy by bylo po stránce dodržování přísnějších hygienických nařízení o dost složitější uhlídat, proto jsme radši přistoupili k jejich zrušení. Po pravdě o ně nebyl mezi případnými účastníky ani moc velký zájem, přednost tak dostal běžný provoz mobilního kluziště,“ vysvětlil ředitel Sportcentra DDM Jan Zatloukal.

Neuskutečněné akce ho samozřejmě mrzely. „Tím víc, že jsme stejně jako v minulosti měli předjednaný přátelský zápas mezi prostějovskými hokejisty a florbalisty. Právě na ten se dala očekávat trochu početnější divácká návštěvnost, což by momentálně mohlo způsobit problémy. Takže pro jistotu nic,“ pokrčil Zatloukal smutně rameny.