S dobrým pocitem mohou strávit vánoční svátky a přelom roků 2021 a 2022 stolní tenisté Ondratic a Čechovic. Kluby, jejichž „A“ týmy hrají divizi, resp. nejvyšší krajskou soutěž, mají za sebou obstojný podzim. Zatímco loni se Čechovicím nedařilo a předloni se totéž dalo říct o Ondraticích, nyní jsou na tom naopak oba zástupci Prostějovska dobře. Ukazují, že nucenou koronavirovou pauzu využily dobře.

 

Příkladem budiž čtvrté místo Čechovic. „Samozřejmě jsme spokojení. Postoupit nechceme, náš cíl byl pohybovat se okolo poloviny tabulky. Od ledna pak budeme více zapojovat mladší hráče. Čekáme tedy, že lehce půjdeme dolů,“ poznamenal za čechovický klub Petr Kalabis, vedoucí družstva mužů. Čechovičtí se nyní hlavně dívají do budoucnosti. „Kvůli nemocem a neočkování části hráčů musíme zapojovat hráče z nižších soutěží. Cílem je pak hlavně zabudovat mladší hráče. Bez nich by to v budoucnosti nešlo, takže jen ať se otrkají,“ vzkazuje Kalabis.

Ke změnám došlo ale také v Ondraticích. Například Jan Beneš mladší se rozhodl přesunout z „A“ týmu do týmu „B“. Tým navíc zapracoval i na posílení. Nyní jsou na konci roku Ondratice už třetí. Těšit je přitom může nejen umístění, ale třeba také dvoutřetinová úspěšnost v zápasech, pokud se jedná o vítězství.

Na přelomu roku mají soutěže ve stolním tenise pauzu. Pokračovat se bude 15. ledna 2022. Čechovice se střetnou se Šternberkem a Olomoucí-Neředínem. Ondratice si na první zápasy v roce 2022 budou muset počkat do 29. ledna.