Lukostřelba Prostějov před měsícem zahájila další sezónu. A je to jen něco přes týden, co uspořádala v nynějším ročníku svůj první domácí turnaj. Zatímco na tomto 1. kole halového poháru byli vesměs střelci z Prostějova, na velké většině jiných akcí dochází ke konfrontaci se zbytkem republiky. Přičemž hanácký klub často z těchto střetnutí vychází vítězně.

Podle toho taky vypadají ambice, jak je nastínila předsedkyně klubu Magda Robová. „Na venkovní sezónu plánujeme účast v první lize mužů a žen. Reprezentanti by měli rovněž vyjet do zahraničí na mistrovství Evropy, konkrétně Míša Roba a Eliška Koleňáková. Pokud vše dobře dopadne a budou mít výkonnost,“ uvedla pro Večerník. Nemalá očekávání jsou také třeba od Josefa Křesaly a Michala Hlahůlka, tedy loňského halového vicemistra a mistra.

Otázkou jsou ale opatření proti koronaviru. Ta mohou plány lukostřelců nemálo zkomplikovat. „V halové sezóně je to otevřené. Zatím se z důvodu omezení neví, zda proběhne mistrovství republiky. Připravujeme se ale, abychom podali co nejlepší výkony, pokud by se konalo,“ poznamenala Robová. Oddíl se ale chystá i na další závody, tentokrát mládežnické. „Žákovská republika, pokud vše dobře dopadne, by měla být v Kostelci na Hané. Je to kousek, což je fajn, budeme se moci účastnit s větším počtem žáků,“ připomněla šéfka prostějovských lukostřelců.

Zpět jsme se ohlédli za dosavadním výkony. Eliška Novotná bodovala v anketě o lukostřelkyni roku, Michal Hlahůlek byl letos na mistrovství světa. „I když třeba Elišce Novotné utekl jen těsně limit pro reprezentaci, ale z toho důvodu, že byla prvním rokem juniorka a musela střílet jinou vzdálenost. Je třeba si na to zvyknout. Udělala dobré výsledky, těsně jí to ale uteklo,“ chválila Magda Robová. Celkově hlavně doufá, že členové klubu navážou na předešlou sezónu.

Důležitou součástí fungování klubu je také práce s mládeží. Daří se shánět nové členy? „Měli jsme nábor, protože v září, když je, nestíháme s těmi dětmi dojít na určitou vzdálenost, aby mohly střílet v hale. Z posledního náboru máme šest nových členů, na jaře plánujeme další,“ oznámila předsedkyně klubu.