Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou se staly vítězkami ženské čtyřhry na Australian Open poté, co porazily kazašsko-brazilský pár Anna Danilinová, Beatriz Haddadová Maiaová po téměř tříhodinové bitvě. Češky ztratily během turnaje poprvé set, ale utkání dokázaly otočit a slavily tak čtvrtý společně vyhraný grandslam.

„Byl to opravdu těžký zápas, soupeřky hrály dobře. Tlačily nás a my jsme jim ze začátku nemohly vnutit naši hru. Ale vydržely jsme bojovat a snažily jsme se navzájem podporovat. Říkaly jsme si, že hrajeme dobře a že šance dostaneme. Vydržely jsme hrát každý míč, ony pak šly trochu dolů a začaly dělat chyby, na které jsme čekaly,“ nabídla svůj pohled na rozhodující utkání Siniaková.

Češky napravily prohrané finále z loňského roku. Už tehdy věřily, že Australian Open vyhrají, jenže v posledním zápase nestačily na belgicko-běloruskou dvojici Elise Mertensová-Aryna Sabalenková. I v letošním duelu o trofej zprvu ztrácely a v tiebreaku prohrály první set, tentokrát ale utkání otočily.

„Na titul v Austrálii jsme útočily docela dlouho. Už jsme v Melbourne hrály semifinále i finále. Teď je z toho konečně titul. Je to úleva, máme splněno,“ poznamenala Krejčíková a potvrdila, že pár bude ve spolupráci pokračovat.

„Jsme domluvené na celou sezónu, máme cíle, kterých bychom chtěly dosáhnout. Udělám vše pro to, abychom to zvládly,“ uvedla Krejčíková, která chce hrát obě soutěže, že se nebude soustředit jen na singl, v němž je světovou čtyřkou a v Melbourne došla do čtvrtfinále.

 

ŽENY

Australian Open

Dvouhra – čtvrtfinále: Krejčíková (4) – Keysová (USA) 3:6, 2:6.

Andrézieux-Bouthéon

 

Dvouhra – 1. kolo: L. Fruhvirtová – Masarová (8-Šp.) 6:0, 6:1, 2. kolo: L. Fruhvirtová – Ponchetová (Fr.) 1:6, 1:6.

 

Monastir

 

Dvouhra – 1. kolo: Kilnarová – Šinikovová (2-Bul.) 3:6, 1:6, Sisková (8) – Sebovová (Kan.) 2:6, 3:6.

 

Káhira

 

Dvouhra – 1. kolo: Bejlek – Jakupovičová (7-Slovin.) 6:3, 5:7, 6:3, 2. kolo: Bejlek – Rocchettiová (It.) 6:2, 6:2, čtvrtfinále: Bejlek – Janicijevičová (Fr.) 3:6, 0:6