Uplynulou středu došlo v prostorách Národního sportovního centra Prostějov ke slavnostním okamžikům. V hlavní roli byl Jakub Menšík, který se před pár dny probojoval až do finále juniorského Australian Open. Z rukou majitele tenisového klubu Miroslava Černoška převzal symbolickou medaili jako upomínku na svůj čerstvý úspěch.

„Rád jsem nositelem hezkých příběhů a jeden z nás ho napsal. Byl to příběh hlavně o bojovnosti, kdy Jakub na Australian Open překonal sám sebe. Jsem rád, že to dokázal a dohrál zápasy i přes bolest. Je to skvělý výkon, kterým ukázal, že je předurčen dostat se k nejvyšším metám,“ vysekl mladému Čechovi poklonu Černošek.

Tiskové konference se zúčastnili také Maxim Mrva, který ovládl neoficiální mistrovství světa juniorů na mezinárodním turnaji Tennis Europe ve francouzském Tarbes a Jan Kumstát, další prostějovský tenisový talent. Ten vybojoval bronzovou medaili na Mistrovství světa juniorů do 14 let, oba společně pak dosáhli titulu ve čtyřhře na turnaji Tennis Europe v Mostu.