Hodně pikantní bylo hned 1. kolo na turnaji v německém Stuttgartu, kde los postavil proti sobě dvě bývalé české vítězky tradičního antukového podniku. Velkou bitvu pro sebe získala Karolína Plíšková, když těsně vyhrála zkrácenou hru třetí sady.

„Obě jsme byly nervózní, v prvním setu jsme dělaly dost chyb. Až ve třetím setu jsme ukázaly náš nejlepší tenis se skvělými výměnami. Petra je skvělá a talentovaná hráčka, umí trefit vítězný míč z jakékoli pozice. Byl to těžký zápas a jsem moc ráda, že jsem ho zvládla,“ těšilo Plíškovou.

Z pohledu postupu byl klíčový právě třetí set, v němž Kvitová vedla 4:1 a mířila za úspěchem. Plíšková přesto dokázala vyrovnat a v tie-breaku proměnila první mečbol. V prvním vzájemném utkání po více než třech letech vylepšila svou bilanci s Kvitovou na 2:3 a šlo o premiérovou výhru na antuce. „Nevím, co se přesně stalo. Přestala jsem zkrátka trefovat míče, jak bylo zapotřebí,“ poznamenala Kvitová.

Vítězka v další fázi narazila na Rusku Ljudmilu Samsonovovou a tentokrát se jí už nedařilo. Rozhodující okamžik přišel za stavu 4:4 v první sadě, kdy Plíšková poprvé přišla o podání a při svém servisu udělala čtyři dvojchyby. Soupeřka vzápětí získala sadu a na začátku té druhé opět prolomila podání české hráčky. „Bylo to pár minut, které utkání rozhodly. Čtyři debly v jednom gamu nejsou nic příjemného. Ani nevím, kdy se mi něco podobného přihodilo. Takové dárky rozdávat nemůžu,“ uvedla Plíšková.

 

ŽENY

Stuttgart - WTA Tour

Dvouhra – 1. kolo: Karolína Plíšková (6) – Kvitová 6:4, 4:6, 7:6. 2. kolo: Karolína Plíšková - Samsonovová (Rusko) 4:6, 4:6.