Přestože loňské vítězství na pražském challengeru Dalibor Svrčina neobhájil, mohl být po finálové porážce docela spokojený. Postupem do utkání o titul získal padesát bodů a v žebříčku ATP se posunul na 213. příčku. Tak vysoko v kariéře zatím nebyl.

„Škoda, že poslední utkání nevyšlo, mohl jsem být na hranici dvoustovky. Ale musím uznat, že především začátek zápasu mi nevyšel. Soupeř mi nedal šanci. Nic jsem nevzdal a bojoval až do konce, k otočení střetnutí ale bylo docela daleko,“ uznal Svrčina. „Finále je ale dobrý výsledek, protože turnaj byl hodně dobře obsazený,“ dodal.

Mladík reprezentující TK Agrofert Prostějov až do finále neztratil ani set. Ve čtvrtfinále jeho soupeř Lorenzo Giustino ve druhém setu utkání vzdal. Semifinálový soupeř Tomáš Macháč do následujícího kola ani nenastoupil. „Tomáš nenastoupil kvůli problémům se žebry. To mě mrzelo, protože jsem se na zápas těšil. Ale udělal dobré rozhodnutí, zdraví je na prvním místě,“ komentoval snadné postupy Svrčina.

V rozhodujícím duelu byl první set přerušený kvůli dešti, jeho průběh byl ovšem jinak jednoznačný a stal se kořistí rakouského tenisty. Ve druhém dějství se sice Svrčina snažil o obrat, titul přesto získal Onfer.

Zklamáním naopak skočil pro Zdeňka Koláře challeger ve Splitu, kde byl prostějovský tenista nasazenou jedničkou. Hned v prvním utkání jej ale porazil domácí Duje Ajdukovič. Koláře zklamal servis, o který v utkání přišel hned v pěti případech.