Na jediné vítězství dosáhli tenisté Prostějova v průběhu pražského challengeru na kurtech 1. ČLTK Praha. Jejich maximem byl postup Víta Kopřivy do 2. kola ve dvouhře.

Na Spartě a v Ostravě se hráč TK Agrofert Dalibor Svrčina probojoval minimálně do semifinále, tentokrát se ale rozloučil dříve, než turnaj pořádně začal. V 1. kole nestačil na Argentince Pedra Cachina, se kterým uhrál pouhé čtyři hry.

Vít Kopřiva se po téměř měsíční pauze vrátil do akce vítězně v souboji s Bosňanem Mirzou Bašičem. Pak ovšem nasazená čtyřka nezvládla souboj s Francouzem Clementem Taburem. Prostějovský tenista se od začátku trápil a v každém setu rychle nabral rozhodující ztrátu.

„Utkání mi vůbec nesedlo. Soupeř byl nepříjemný, já byl nerozehraný a nervózní. Neměl jsem se čeho chytit, protivník byl lepší,“ uznal Kopřiva, který musel kvůli menšímu zranění vynechat první dva challengery na českém území. „Teď už je to snad v pořádku a budu se snažit co nejlépe nachystat na kvalifikaci v Paříži. Pokusím se o dobrý výsledek,“ uvedl Kopřiva, který zabojuje o postup do hlavní soutěže na Roland Garros.

 

MUŽI

Praha – ITF challenger

Dvouhra – 1. kolo: Svrčina – Cachin (5-Argentina) 3:6, 1:6; Kopřiva (4) – Bašič (Bosna-Hercegovina) 6:3, 6:2. 2. kolo: Kopřiva – Tabur (Rumunsko) 2:6, 4:6.

Mauthausen – ATP challenger

Dvouhra – 1. kolo: Lehečka (2) – Skatov (Kazachstán) 6:7, 6:3, 6:4; Kolář (7) – Agamenone (Itálie) 1:6, 6:4, 6:2. 2. kolo: Lehečka – Milošič (Rakousko) 6:4, 6:4; Kolář – Valkusz (Maďarsko) 6:7, 3:6. Čtvrtfinále: Lehečka – Albot (Rumunsko) 6:1, 6:4. Semifinále: Lehečka – Novak (8-Rakousko) 6:2, 6:3. Finále: Lehečka – Rodionov (Rakousko) 4:6, 4:6.