Kvalitní antukovou formu i své turnajové nasazení potvrdil hráč TK Agrofert Jiří Lehečka na velkém challengeru v rakouském Mauthausenu. Jako druhý nasazený postoupil až do finále, v němž nestačil na domácího Jurije Rodionova. Na třetí titul prostějovský tenista nedosáhl, poprvé se ale posunul do osmé desítky světového žebříčku.

„Ve finále jsem udělal více chyb než soupeř,“ posteskl si Lehečka, který v první sadě ztratil vedení 3:1, když dvakrát po sobě ztratil své podání. Ve druhém setu se rozhodovalo v deváté hře. Za stavu 4:4 dokázal Rodionov získat Lehečkův servis a vzápětí brejk potvrdil. O vítězi turnaje bylo rozhodnuto. „Titul jsem chtěl, porážka mrzí,“ přiznal zklamání tenista prostějovského klubu.

Na českého reprezentanta teď čeká krátká herní pauza, ve které se bude snažit připravit co nejlépe na další turnaje. Na kurty se chce vrátit na Roland Garros. French Open startuje 22. května a Lehečka má díky žebříčkovému postavení poprvé v kariéře zajištěný start v hlavní soutěži.

 

MUŽI

Praha – ITF challenger

Dvouhra – 1. kolo: Svrčina – Cachin (5-Argentina) 3:6, 1:6; Kopřiva (4) – Bašič (Bosna-Hercegovina) 6:3, 6:2. 2. kolo: Kopřiva – Tabur (Rumunsko) 2:6, 4:6.

Mauthausen – ATP challenger

Dvouhra – 1. kolo: Lehečka (2) – Skatov (Kazachstán) 6:7, 6:3, 6:4; Kolář (7) – Agamenone (Itálie) 1:6, 6:4, 6:2. 2. kolo: Lehečka – Milošič (Rakousko) 6:4, 6:4; Kolář – Valkusz (Maďarsko) 6:7, 3:6. Čtvrtfinále: Lehečka – Albot (Rumunsko) 6:1, 6:4. Semifinále: Lehečka – Novak (8-Rakousko) 6:2, 6:3. Finále: Lehečka – Rodionov (Rakousko) 4:6, 4:6.