Na další výrazný úspěch na startu své kariéry dosáhl talentovaný prostějovský tenista Maxim Mrva v rumunské Oradee, když ovládl juniorský turnaj kategorie J2. Na cestě za vítězstvím teprve čtrnáctiletý hráč porazil i výrazně starší soupeře a ukázal, proč mu na světovém žebříčku do 15 let patří první místo!

„Ve svém ročníku je nejlepší, to je pro mě skvělá zpráva. Maxim ukazuje svůj talent i velký zápal do tréninku. Navíc je to Prostějovan a náš odchovanec. O to mám větší radost,“ komentoval velký úspěch šéf prostějovského tenisu a manažer Miroslav Černošek.

Talentovaný Mrva získal svůj první juniorský titul své teprve začínající juniorské kariéry. Dosud bylo jeho největším úspěchem finále na turnaji kategorie J3 ve slovenské Trnavě. Loni pak hráč TK Agrofert ovládl neoficiální mistrovství světa hráčů do 14 let. Turnaj vyšší kategorie J2 si Mrva vyzkoušel poprvé teprve v dubnu tohoto roku na Slovensku v Piešťanech a hned si připsal semifinále. V minulém týdnu už získal titul. Cestou za cennou trofejí Mrva mimo jiné ve čtvrtfinále porazil sedmnáctiletého Adama Dudu 6:3, 6:0. V rozhodujícím duelu pak ve třech setech přetlačil Srba Zorana Ludovského 6:4, 2:6 a 7:6, když zvládl dramatický tie-break.