Hodně netradiční průběh měl ženský turnaj Fortevillage ITF Trophy v Santa Margherita di Pula. Kvůli dešti se totiž v Itálii dohrával až v úterý následujícího týdne. S dlouhým čekáním na zápasy se parádně vyrovnala prostějovská tenistka Sára Bejlek, která celý podnik ovládla a na ženském okruhu ITF získala druhý titul v kariéře.

„Určitě to nebylo nic příjemného, takové věci se stávají jen výjimečně. Umím si představit, že nejtěžší bylo udržet koncentraci, protože přestávky byly opravdu dlouhé. Ale dobře to dopadlo,“ komentovala úspěch velké naděje šéfka prostějovských tenisových projektů Petra Černošková.

Bejlek potvrdila dobrou formu posledních měsíců. Zvládla závěrečné těžké zápasy, když v semifinále vydřela vítězství 3:6, 7:6, 6:3 nad domácí Camillou Rosatellovou a pak se v utkání proti Polce Weronice Falkowské po výsledku 7:6, 6:1 propracovala k trofeji pro vítězku.

V aktuálním žebříčku WTA se Bejlek posunula na 568. příčku, což je její kariérní maximum. Vzhledem k tomu, že na antuce letos vyhrála jedenáct ze čtrnácti zápasů, dá se předpokládat další progres. „Na to, že se na ženský okruh definitivně přesunula na začátku letošního roku, je to fantastické,“ chválí šestnáctiletou tenistku Černošková. 

ŽENY

Řím -WTA Tour

Dvouhra – 1. kolo: Muchová – Martičová (Chorvatsko) 2:6, 6:3, 1:6. 2. kolo: Karolína Plíšková (6) – Teichmannová (Švýcarsko) 2:6, 6:4, 4:6.

Paříž – WTA tT\our

Dvouhra – 1. kolo: Linda Fruhvirtová – McHaleová (USA) 6:1, 6:2.- 2. kolo: Linda Fruhvirtová – Kanepiová (1-Estonsko) 6:7, 4:6.