Skvělé období prožívá nadějná prostějovská tenistka Sára Bejlek. Po vítězství na pětadvacítce v Santa Margerita di Pula zaznamenala další velký úspěch na šedesátce v České Lípě. V průběhu celého týdne nenašla přemožitelku, ve finále porazila dvakrát 6:4 Jesicu Malečkovou a slaví jeden z největších úspěchů dosavadní kariéry.

„Kondičně jsem na tom výborně, to se projevilo v celém turnaji i na konci turnaje. Vypadalo to, že jsem ve finále měla více sil, což ve velkém horku zřejmě rozhodlo,“ uvedla Bejlek, nová vítězka turnaje Mácha Lake Open.

Šestnáctiletá tenistka byla na turnaji v pozici dvanácté nasazené hráčky a v úvodním kole měla volný los. Pak porazila Italku Annu Turatiovou 1:6, 6:2, 6:3, když otočila špatně rozehraný duel. Následně vyřadila šestou nasazenou Marii Lourdes Carleovou z Argentiny 6:3, 6:2 a ve čtvrtfinále zvládla naprosto vyrovnanou partii s turnajovou čtyřkou Renatou Zarazuovou z Mexika 7:6, 6:7, 7:5. V dalším kole naprosto deklasovala Slovenku Rebeccu Šrámkovou dvakrát 6:1 a postoupila do souboje o titul a následně si došla pro vítěznou trofej. Sérii vítězných zápasů tak natáhla na deset utkání.

„Na odpočinek teď čas nebude. Trošku zregeneruji a pak už mě čeká kvalifikace ve Wimbledonu a především turnaj v Olomouci, kde budu obhajovat loňské vítězství,“ prozradila své další plány Bejlek, která v žebříčku WTA díky triumfu poskočila o šestapadesát míst na 213 příčku.