Každoroční vrchol pro neregistrované tenisty nejen z prostějovského regionu je znovu tady. Tradičně před letními prázdninami se koná Prostějov Cup 2022, největší deblový turnaj svého druhu v České republice a nejspíš i ve střední Evropě. Letošní 11. ročník připadá na sobotu 25. června od 9.00 hodin, jako obvykle v profesionálním prostředí nádherného areálu TK Prostějov za Kosteleckou ulicí.

„Máme za sebou týdny až měsíce pečlivých příprav, aby náš turnaj byl i tentokrát zajištěn na maximum po všech stránkách. Za patřičné startovné musí mít všichni účastníci možnost si zahrát co nejvíc zápasů, dobře se pobavit a celý den nepoznat jakoukoliv nouzi po stránce stravování i pitného režimu. V minulých letech jsme pro aktéry nachystali dokonalý servis, teď to bude úplně stejné,“ slibuje hlavní organizátor oblíbené akce Martin Krupička.

Klání dlouhodobě pořádá s bývalým hokejistou, populárním Petrem „Pupou“ Dosedělem, ale zvládnout náročný den pomáhají také další nadšenci, například Ondřej Remenec. „Jak říkám, hlavním cílem je hodně kvalitní hry pro každého. Proto jsou vždy na programu nejprve boje v základních skupinách, z nichž všichni postoupí do play-off. To pak přijde na řadu odpoledne a rozdělí dvojice podle jejich umu do elitního pavouka A a takzvané soutěže útěchy v pavouku B. Semifinále i finále očekáváme v podvečerních hodinách,“ přibližuje Krupička.

Přesně týden před termínem měl přihlášených šestatřicet mužských párů a čtyři ženské. „Počty ještě narostou, uvidíme jak moc. Každopádně dorazí opět spousta špičkových tenistů, díky jejichž účasti má Prostějov Cup vždy extrémně vysokou úroveň na to, že jde vlastně o měření sil neregistrovaných. I letos můžu diváky nalákat na řadu zajímavých jmen,“ usmívá se Krupička.

Na koho konkrétně? „Přihlášeni jsou například talentovaný mladík Jan Hnízdil nedávno bojující v juniorské soutěži na grandslamovém Roland Garros v Paříži, Robert Rumler objíždějící normálně challengery, Lukáš Dillenz a Šimon Mališ taktéž, Jakub Lustyk pohybující se okolo šestistého místa na žebříčku ATP Tour. Nebo třeba sympatičtí Slováci Peter Bača s Martinem Rychtárikem trvale žijící v Bruselu, odkud k nám zase přiletí,“ zmiňuje šéf ambiciózního dostaveníčka v bílém sportu. „Chybět nebude ani někdejší vynikající hokejista Jaroslav Svoboda, v minulosti reprezentant ČR a finalista zámořské NHL. Obhajovat loňský titul přitom půjdou domácí borci Stanislav Husařík s Danielem Trčkou, do boje vyrazí mnoho dalších dvojic z našeho okresu. Absolutně nepochybujte o tom, že je znovu na co se těšit,“ zdůrazňuje Krupička.

V čele partnerů akce stojí statutární město Prostějov, záštitu opět převzali náměstek primátora Jiří Pospíšil i bývalá senátorka Božena Sekaninová. Ceny pro nejlepší jsou jako obvykle exkluzivní, rovněž tak zmíněné občerstvení (guláš, pečené prasátko, švédské stoly, dezerty sladké i jiné, pivo zdarma celý den) včetně ochutnávkového stánku Palírny U Zeleného stromu. Zbývá jediné: přízeň počasí. „Ano, hlavně ať je hezky. V takovém případě to opravdu bude velká tenisová paráda!“

Exkluzivním mediálním turnaje je PROSTĚJOVSKÝ Večerník, který taktéž dodá hodnotné ceny.  

 

 

25 prostejocup letak