Stejně jako na Roland Garros se také ve Wimbledonu představí hned tři prostějovští tenisté. Jiřího Veselého a Jiřího Lehečku doplnil v hlavní soutěži Zdeněk Kolář, který postoupil jako šťastný poražený.

Domácí mužská jednička Jiří Veselý začne třetí grandslamový turnaj sezóny proti Argentinci Federicu Coriovi. Na trávě bude mírným favoritem český tenista, v případě postupu by jej čekal zřejmě Hubert Hurkacz z Polska, nasazená sedmička. „Nemůžu se dívat příliš dopředu. Hodně bude záležet na tom, jak se mi bude dařit na servisu. Když to půjde, můžu odehrát kvalitní zápasy,“ míní Veselý.

Lehečka dostal nasazeného Srba Filipa Krajinoviče, finalistu z nedávného turnaje v Queensu. Pokud prostějovský hráč favorita zaskočí, hrozil by mu v dobré formě hrající Nick Kyrgios z Austrálie. „Los mi tedy opravdu nepřál. Ale jdu do toho,“ nebojí se velkých jmen Lehečka.

Šťastného lucky-loosera z kvalifikace Zdeňka Koláře čeká Francouz Benjamin Bonzi, který v generálce na Wimbledon postoupil na Mallorce do semifinále.

V Londýně bude bojovat také několik tenistek s prostějovskou minulostí. Karolína Plíšková zahájí cestu za obhajobou loňského finále ve Wimbledonu proti krajance Tereze Martincové. Dvojnásobná vítězka londýnského grandslamu a čerstvá šampionka z Eastborune Petra Kvitová narazí na italskou tenistku Jasmine Paoliniovou a úřadující čtvrtfinalistce Karolíně Muchové los přisoudil bývalou světovou jedničku Simonu Halepovou z Rumunska. Třináctka a loňská dvojnásobná vítězka antukového Roland Garros Barbora Krejčíková se střetne s Belgičankou Marynou Zanevskou. V případě postupu do osmifinále by mohla narazit na světovou jedničkou Igu Šwiatekovou z Polska. Kateřinu Siniakovou čeká Polka Maja Chwaliňská. 

 

MUŽI

Wimbledon - KVALIFIKACE:

Dvouhra – 1. kolo: Kolář (4) – Sela (Izrael) 6:0, 6:3; Kopřiva (19) – Ramanathan (Indie) 7:5, 6:4; Svrčina – Pospisil (16-Kanada) 6:4, 6:4. 2. kolo: Kolář – Vilella 6:1, 2:0 skreč; Kopřiva – Ofner (Rak.) 6:3, 6:7, 5:7; Svrčina – Harrison (USA) 6:0, 3:6, 6:7. 3. kolo: Kolář – Vavassori (Itálie) 7:6, 6:7, 1:6, 6:7