Hned čtyři tenistky prostějovského klubu si zahrály kvalifikaci o postup do hlavní soutěže ve Wimbledonu. Ani jedné se nepodařilo uspět hned v 1. kole. Získané zkušenosti snad využijí v příštím ročníku legendárního turnaje.

Talentovaná Sára Bejlek při své premiéře na seniorském grandslamu prohrála v prvním kole wimbledonské kvalifikace s Američankou Eminou Bektasovou. Šestnáctiletá Češka přišla v obou setech jednou o podání, což bylo z pohledu konečného výsledku klíčové.  „Po zápase jsem byla smutná. Měla jsem šanci vyhrát, ale nebyla jsem na trávu úplně připravená. Nicméně to beru jako dobrou zkušenost. Soupeřka měla povrch více osahaný, to rozhodlo,“ řekla Bejlek.

Anna Sisková v utkání proti Američance Louise Chiricové rychle získala první set a vzápětí své soupeřce vzala podání, pak se jí však přestalo dařit. Prohrála dvanáct her v řadě a sen o postupu se tak rozplynul. „Jsem ráda, že jsem mohla na turnaji startovat. Užila jsem si to, i když bych byla raději, kdybych podala lepší výkon. Ve druhém setu jsem měla gembol na 2:0, ten jsem bohužel neproměnila, ona navíc přestala chybovat. Pak už byl zápas v její režii,“ uznala Sisková.

Osmifinalistka Wimbledonu z roku 2014 Tereza Smitková podlehla v areálu v Roehamptonu Francouzce Jessice Ponchetové ve dvou setech, když v závěru druhé sady za stavu 5:4 nevyužila setbol. „Škoda že jsem nevyužila některých šancí. Ve druhém setu jsem dlouho vedla, pak mi bohužel odešel první servis. To mě stálo hodně sil i jednodušších bodů,“ konstatovala Smitková.

Linda Fruhvirtová svedla při své premiéře tříhodinovou bitvu proti Francouzce Tessah Andrianjafitrimové. V rozhodující sadě dokázala třikrát odpovědět na ztrátu vlastního servisu, v rozhodujícím supertiebreaku ale nabrala ztrátu pěti bodů a bylo rozhodnuto.