Ve dvouhře se sice Kateřině Siniakové ani Barboře Krejčíkové ve Wimbledonu nedařilo, vše si ale české tenistky vynahradily v deblu. Na centrálním dvorci ve finálovém utkání naprosto jednoznačně porazily Belgičanku Elise Mertensovou a Číňanku Čang Šuaj 6:2 a 6:4 a mohly se radovat z druhého titulu na londýnské trávě. Společně získaly již pátý grandslam.

 „Poprvé byli v hledišti také moji rodiče. Nechtěli přijet, báli se, že nám přinesou smůlu. Nakonec se je podařilo přemluvit, jsem strašně ráda. Už kvůli nim jsem se celý den na zápas těšila. I na plnou královskou lóži. Všechno mělo skvělý konec, jsem plná emocí,“ vyznala se Krejčíková.

Vítězky vstoupily do klíčového zápasu parádně. Rychle vedly 3:0 a získaný náskok dokázaly využít a získaly první sadu. „Z pohledu rychlého náskoku to vypadalo jednoduše, ale tak to rozhodně nebylo. O třetí hru jsme se musely pořádně poprat,“ přiznala chvilkové problémy Siniaková.

Druhé dějství bylo dlouho vyrovnané. V sedmé hře ovšem Česky poprvé přišly o své podání a prohrávaly 3:4. Ve složité situaci se ale skvěle rozjely a soupeřkám v dalším průběhu téměř nic nedovolily. Rychle otočily na 5:4 a při servisu Čang Šuaj si vypracovaly tři mečboly. O titulu rozhodl hned ten první. Siniaková s Krejčíkovou si pro titul došly čistou hrou.

„Je to neuvěřitelné. Každý takový úspěch má ohromnou cenu. Na podobné okamžiky budeme vzpomínat do konce života. V singlu jsem sice vypadla hned v prvním kole, přesto díky čtyřhře budu mít letošní Wimbledon navždy v srdci,“ radovala se Siniaková.