Už za necelé dva týdny začne na prostějovských tenisových kurtech finálový turnaj mistrovství světa družstev do 14 let. Areál pořádajícího klubu TK Agrofert přivítá největší dívčí i chlapecké naděje již po třiadvacáté. O prestižní tituly se bude hrát od 1. do 6. srpna.

„Všechno je již připraveno a nachystáno. Organizačně jde o docela náročnou akci, máme ale sehraný tým, proto věřím, že všechno dobře dopadne. Mezinárodní tenisová federace ITF byla s naší prací vždy spokojená, na tom nic měnit nechceme,“ uvedla ředitelka mistrovství Petra Černošková.

O tituly budou bojovat reprezentace šestnácti zemí v obou kategoriích, které si vybojovaly postup v kontinentálních kvalifikacích. Zlato budou obhajovat dívky Ruska a chlapci Itálie. Mezi další favority budou patřit talentované hráčky Spojených států amerických a hráči Argentiny. „Odhadovat sílu družstev v této kategorii je docela obtížné. Tradiční tenisové země ale obvykle vyšlou silné výběry,“ poznamenala Černošková.

Domácí týmy se budou snažit zopakovat poslední úspěšný ročník, kdy shodně získaly bronzové medaile. Dívky pod vedením kapitánky Petry Cetkovské nastoupí ve složení Alena Kovačková, Laura Samsonová a Eliška Forejtková. Do chlapeckého výběru se dostal Filip Košarko, David Brückner a Jan Raštica a tento výběr povede Jiří Kulich.

„Máme radost, že se do konečné nominace dostali také hráči našeho prostějovského klubu Filip a Honza. Hrát doma není sice snadné, věřím ale, že to zvládnou,“ dodala ředitelka světového šampionátu.