V rakouském Kitzbühelu absolvoval tento týden antukový podnik Jiří Lehečka a byl blízko minimálně vyrovnání svého nejlepšího výsledku na okruhu ATP. V souboji se světovou dvacítkou Španělem Robertem Bautistou získal hráč TK AGROFERT Prostějov první set a ve druhém vedl už 5:3, ale vedení a dobře rozehraný zápas neudržel a po třech hodinách padl poměrem 1:2 na sety. Maximem Lehečky tak nadále zůstává únorové semifinále v Rotterdamu.

První dvě kola prostějovský hráč zvládl a vyřadil Brazilce Monteira a Portugalce Sousu. Ve třetím kole ho čekal španělský protivník a favorit Robert Bautista a poprvé od února dokázal na turnaji ATP projít do čtvrtfinále. A i to měl skvěle rozehrané.

První sada plná nabídla drama a hned pět brejků, z nichž se hned o tři postaral dvacetiletý Čech, a získal tak úvodní sadu poměrem 6:4. Ve druhém setu sebral Bautistovi podání a dostal se do vedení 5:3. V klíčovém okamžiku duelu ale Lehečka podání neudržel a světová dvacítka dokázala druhou sadu obrátit a zvítězit 5:7.

Rozhodující set nabídl opět v úvodu brejk na obou stranách a rozhodující momenty přišly ve dvanácté hře třetí sady, kde Lehečka odvrátil dva mečboly, ale na třetí už byl krátký. Po třech hodinách se tak z vítězství radoval favorit duelu. Pro českou jedničku šlo ale o nejlepší představení od února a bude na něj chtít navázat i na dalších turnajích.