V loňském roce dovedla v pozici kapitánky Petra Cetkovská dívčí výběr k bronzovým medailím. Letos  už nedala se svými svěřenkyněmi soupeřkám šanci a může tak s nimi oslavit zisk nejcennější medaile. Rodačka z Prostějova, která na místních dvorcích začala svoji profesionální kariéru, dokázala hráčky udržet jak po fyzické, tak především psychické stránce, protože tlak na ně v roli největších favoritek byl od začátku turnaje obrovský. Ze suverénní jízdy turnajem i ze skvělé party proto měla po turnaji pochopitelně velkou radost.

Od sobotniho finále čekala velice náročnou bitvu, protože už v minulém vzájemném souboji rozhodovala čtyřhra. „Čekaly jsme, že to bude další těžký boj a holky si moc přály vyhrát a šly si za tím od prvního až do posledního míčku. Komplikovanější to navíc bylo v tom, že se vše měnilo. Nejdříve zpožděný start kvůli dešti, pak další přeháňka. Do toho ještě změna počasí z tropických veder. Byly to úplně jiné podmínky než v předchozím průběhu týdne a já jsem ráda, že to holky takto zvládly, a mám pro ně jen slova chvály,“ kochala se úspěchem nehrající kapitánka Petra Cetkovská.

Pozitivní slova pak pokračovala i při hodnocení celého turnaje. „Za celý turnaj mohu děvčata opravdu jen chválit. Jak se vypořádaly s tlakem, který na ně byl vyvíjen, je až neuvěřitelné. Neprohrát jediný duel je fascinující bilance a mají být právem na co pyšné,“ pokračovala ve svém hodnocení Cetkovská. „S některými celky to pro nás byla premiéra, jiné jsme znaly a povětšinou to byly vždy těsné zápasy, tady ale holky předváděly neskutečný tenis a turnaj je zastihl ve skvělé formě. K tomu se utvořil i vynikající kolektiv a hráčky si rozumí i mimo kurty, což je také velmi důležité při takto náročném turnaji,“ hledala další klíčové aspekty suverénní jízdy svých svěřenkyň.

Během základních skupin pak zátěž mezi holky rozdělila rovnoměrně, což považuje také za jeden z faktorů úspěchu. „Jistě nám pomohlo i to, že jsme měly možnost holky prostřídat a každá vždy odvedla perfektní výkon. Všechny tři mají do budoucna velkou perspektivu a já bych si přála, abychom o nich ještě v budoucnu slyšely v tenisovém světě,“ rozloučila se šťastná Petra Cetkovská.

 

32 celk poradi wjtf