Na tuzemském antukovém challengeru byl prostějovský tenista Jiří Lehečka nasazenou jedničkou a svou roli favorita dokázal potvrdit. Na turnaji dokázal zvládnout všechny nástrahy a ve finálovém klání porazil ve dvou setech Španěla Nicolase Alvareze Varonu dvakrát 6:4. Lehečka tak slaví svůj třetí titul v kariéře a letos se jedná o jeho premiérový. Na turnaji se představila i celá řada dalších českých tenistů, mezi nimi i prostějovský Vít Kopřiva, který prošel do čtvrtfinále.

První sada byla ve finále velmi vyrovnaná a oba hráči si drželi své podání. Český tenista se poprvé k brejkbolu dostal v páté hře, ale ten ještě nevyužil. Podání pak sebral soupeři v deváté hře a set už zvládl doservírovat. Ve druhé sadě se hned pětkrát radoval z gamu hráč na returnu. Z toho to byl třikrát Lehečka, a i druhou sadu tak opanoval 6:4 a získal svůj první letošní titul na challengeru.

Za vítězství získá Lehečka osmdesát bodů do žebříčku a ve světovém žebříčku by se měl posunout na 59. pozici, což je jeho nové maximum. Nejtěžší zkouškou bylo pro českého tenistu semifinále, kde se s Francouzem Perricardem přetahoval ve třech setech a utkání zlomil až v závěrečném tiebreaku.

Do čtvrtfinále se na domácím turnaji dostal také Vít Kopřiva, kterému ale cestu turnajem zastavil právě jeho budoucí vítěz po setech 6:4 a 6:1. Přes první kolo neprošel mladý Daniel Siniakov.