Mládežnických úspěchů je tento týden mezi ženami opravdu dost. Kromě světového titulu hráček do 14 let ovládly na domácí půdě evropský šampionát i juniorky do 16 let. Finále turnaje proběhlo ve středu a Češky si v něm poradily s týmem Srbska 2:1 na zápasy. Po vítězství na Evropě budou české hráčky obhajovat v prvním listopadovém týdnu v turecké Antalyi i loňský světový titul.

Pavouk začal pondělním čtvrtfinále, kde si tenistky ve složení Tereza Valentová (TK Sparta Praha), Lucie Urbanová a Magdaléna Smékalová (obě TK Agrofert Prostějov) dokázaly poradit s Polskem jednoznačně 3:0 na zápasy a postoupily mezi nejlepší čtyři celky turnaje. V úterním semifinále si pak holky pod vedením kapitána Davida Škocha poradily se Španělkami 2:1 na zápasy. Rozhodnuto bylo už po singlech a do následné čtyřhry Češky nenastoupily.

Středeční finále se Srbskem ale musely Češky otáčet, první duel totiž ztratily. Ve druhé dvouhře ale dokázala zvítězit Tereza Valentová a následující čtyřhru pro sebe uzmula dvojice Valentová, Urbanová. České juniorky jsou tak opět mistryněmi Evropy a v listopadu budou chtít obhájit i světový primát, který v loňském roce získala trojice Sára Bejlek, Nikola Bartůňková a Brenda Fruhvirtová.

Spokojeností tak zářil i prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka, který v průběhu jediného týdne předával zlaté medaile hned dvěma juniorským výběrům. „Je to další obrovský úspěch českého tenisu. Děvčata zase potvrdila, že naše juniorky dominují Evropě. Už jen pohled na žebříček, kde v první sedmičce figuruje pět našich hráček, je něco fantastického,“ hodnotil prezident.