Rovných sto minut bojovala v Cincinnati Petra Kvitová o třicátý velký titul ve své kariéře. Své utkání s Francouzkou Caroline Garciaovou prohrála 2:6, 4:6 a na jubilejní triumf ve čtyřicátém finále nedosáhla.

„Dostat se do čtyřicátého finále je úžasné. Cítím se sice kvůli tomu stará, ale především hrdá. V Cincinnati jsem toho už odehrála hodně, až do posledního zápasu se mi podařilo postoupit poprvé. Takže i když jsem zklamaná z porážky, můžu být spokojená,“ prohlásila česká tenistka, která se díky postupu vrátila do světové dvacítky.

Kvitová přes závěrečnou prohru odehrála krátce před začátkem US Open parádní turnaj. Tunisance Ons Džábirové dokonce ve třetím setu 3. kola nadělila kanára a celkově odehrála tři třísetové bitvy. Ukázala, že s kondicí nemá problém.

„Na tenisu je výjimečné, že máte každý týden novou šanci. Na tom minulém v Torontu jsem si říkala, že hraju vážně špatně. Nic mi nešlo, nemohla jsem chytit rytmus, cítila se unavená. A o několik dní později je všechno jinak,“ usmívala se zkušená tenistka.

O svých ambicích před posledním grandslamem sezony ale přesto nechtěla příliš spekulovat. I díky tomu, že si musela v průběhu finále v Cincinnati vybrat zdravotní pauzu. „Teď si musím především oddechnout. Odehrála jsem několik hodně náročných utkání. Třeba semifinále s domácí Madison Keysovou byl opravdu těžký. Neuvěřitelná bitva. Teď zregeneruji a pak do toho zase naskočím. Třeba se mi v New Yorku bude dařit,“ přeje si Kvitová. 

 

ŽENY

Cincinnati – WTA Tour

Dvouhra – 1. kolo: Kvitová - Teichmannová (Švýcarsko) 6:7, 7:6, 6:3; Krejčíková - Kuděrmětovová (Rusko) 3:6, 3:6; Karolína Plíšková (14) - V. Williamsová (USA) 7:5, 6:1. 2. kolo: Kvitová - Cirsteaová (Rumunsko) 6:2, 6:3; Karolína Plíšková - Mertensová (Belgie) 6:7, 3:6. 3. kolo: Kvitová – Džábirová (5-Tunisko) 6:1, 4:6, 6:0. Čtvrtfinále: Kvitová – Tomljanovičová (Austrálie) 6:2, 6:3. Semifinále: Kvitová – Keysová (USA) 6:7, 6:4, 6:3. Finále: Kvitová – Garciaová (Francie)