Až do začátku října si musela Barbora Krejčíková v probíhající sezóně počkat na okamžik, kdy nad hlavu zvedne trofej pro vítězku turnaje WTA. Dočkala se v estonském Tallinu, když ve finále porazila domácí nasazenou jedničku Anett Kontaveitovou.

Útrapy, kterými si v této sezoně členka extraligového TK Agrofert Prostějov prošla, může konečně hodit za hlavu. Barbora Krejčíková se totiž vrátila na vítěznou vlnu a po 14 měsících slaví singlový titul! České tenistce se povedlo zvítězit poprvé od loňského července, kdy triumfovala na Livesport Prague Open. „Téměř čtyři měsíce jsem zápasila se zraněným loktem, pak dlouho trvalo, než jsem se vrátila do herní pohody. Byla to náročná cesta. I tallinský titul ale potvrzuje, že jsem definitivně zpátky,“ radovala se ze čtvrté trofeje kariéry Krejčíková.

Krejčíková měla především od čtvrtfinále opravdu těžký los a na cestě k vítězství musela postupně porazit hned tři nejvýše nasazené tenistky. V těchto soubojích ztratila jediný set, když nezvládla pouze zkrácenou hru druhého setu semifinálového duelu se Švýcarkou Belindou Benčičovou.

„Jsem zvyklá o své úspěchy bojovat. Vím, že nepřijdou samy a bez velkého úsilí. Každé vítězství nad silnou soupeřkou mě posílí. Ukázalo se to ve finále. Po předchozím těžkém zápase s Benčičovou jsem měla potřebné sebevědomí a to rozhodlo,“ uvedla Krejčíková.

V Estonsku se do čtvrtfinále dostala Karolína Muchová a dosáhla na nejlepší výsledek v sezóně. Kvalitní hrou naznačila, že je po delší době zdravotně v pořádku a může se konečně soustředit výhradně na tenis. „Prožívám složité období, snad se už vše konečně otáčí,“ řekla Muchová.