Další nepříjemné okamžiky své kariéry prožívá tenista Jiří Veselý. Dlouholetý prostějovský hráč vypadl po odečtu bodů z první světové stovky, především ale kvůli přetrvávajícím zdravotním potížím musel předčasně ukončit sezónu.

„Upřímně jsem stále doufal, že se mé zranění vyléčí. Bohužel jsem musel letošní sezónu ukončit a dát svému tělu potřebný čas se dát zdravotně dohromady,“ potvrdil nepříznivou informaci Veselý, který se v únoru dostal na turnaji ATP v Dubaji do finále, o dva měsíce později si však natrhl úpon zadního stehenního svalu a zranění si obnovil během červencového turnaje v Newportu.

„Zkoušel jsem snad úplně všechno, abych se dal zdravotně dohromady. Prostě to nešlo. Po větší zátěži mám velké bolesti, zranění se nehojí, jak bychom si přáli,“ posteskl si Veselý, který se musel omluvit i z účasti v baráži Davis Cupu.

Jeho posledním letošním turnajem zůstane grandslamové US Open, kde v prvním kole nestačil na Daniela Evanse poměrem 0:3 na sety. „Udělám maximum, abych byl připravený na novou sezónu, a všem děkuji za podporu,“ těší se na návrat tenista.