Cestu za dalším triumfem v extralize smíšených družstev zahájí tenisté TK Agrofert Prostějov opět na domácí půdě. Jejich soupeři ve skupině budou tým TK Precheza Přerov a vítěz kvalifikačního duelu mezi LTC Pardubice a TK Spartak Jihlava. Zápasy, které budou rozhodovat o postupujícím do finále, se odehrají od 12. do 14. prosince, rozhodující střetnutí o titul pak 16. prosince.

„Všechny týmové soutěže bereme v našem klubu tradičně hodně vážně, extraliga pochopitelně není výjimkou. Loni jsme se po pauze vrátili na nejvyšší příčku. Zopakovat vítězství bude hodně těžké, ale rozhodně se nevzdáváme,“ říká šéfka prostějovských tenisových projektů Petra Černošková. „Na soupisce budeme mít především naše hráče, chceme dát opět šanci klubovým nadějím,“ dodává.

Na předběžné soupisce prostějovského družstva nechybí aktuální česká jednička a nedávný finalista Turnaje mistrů nadějí Jiří Lehečka, mezi ženami figuruje také hvězda posledního ročníku extraligy Sára Bejlek, která loni výrazně Prostějovu pomohla k titulu.

„Po sezóně se potřebuje řada tenistek a tenistů dát zdravotně dohromady, v sestavách může dojít k pohybu. Budeme se rozhodovat podle aktuálního stavu, protože do soupisky můžeme sáhnout krátce před začátkem soutěže,“ naznačuje možné doplnění kádru Černošková.

Ve druhé skupině proti sobě nastoupí TK Sparta Praha a I. ČLTK Praha a lepší z dvojice TK Most, RPM Praha. O místě finálového duelu vedení soutěže rozhodne v průběhu následujících týdnů.