Na druhou polovinu listopadu bude spokojeně vzpomínat Jakub Menšík, velká prostějovská tenisová naděje. Nejdříve ovládl turnaj v řeckém Heraklionu, o čemž Večerníku informoval v minulém čísle, a bezprostředně po přeletu do Egypta triumfoval na akci v Šarm Aš Šajchu. Letos tak už vyhrál třetí turnaj v mužské kategorii!

Sedmnáctiletý tenista vstoupil do turnaje v pozici třetího nasazeného a roli spolufavorita zvládl na jedničku. V pěti zápasech ztratil jediný set v utkání 2. kola s Petrosem Chrysochosem z Kypru, jinak v zápasech dominoval. Svoji skvělou formu potvrdil také ve finále, v němž porazil gruzínského soupeře Sabu Purtseladzehopo setech 6:4, 6:2. První sada byla vyrovnaná do stavu 4:4, ve druhé Menšík vedl 5:0, a přes jedno ztracené podání v koncovce, závěr utkání kontroloval.

„Během dvou týdnů na žebříčku neuvěřitelně poskočil až na 478. příčku. V sedmnácti ukazuje, že patří mezi naše velké naděje. Od začátku roku udělal velký pokrok a všichni si přejeme, aby to tak pokračovalo. Kubovi patří velká gratulace,“ těší Menšíkův úspěch šéfku prostějovských tenisových projektů Petru Černoškovou.