Jediné vítězství dělí tenisty TK Agrofert Prostějov od titulu v extralize smíšených družstev. Ve finále ve středu od 10 hodin nastoupí v Říčanech proti výběru RPM Spoje Praha, který v semifinálové skupině nečekaně porazil 1. ČLTK i Spartu.

„To je kouzlo extraligy. V minulých letech soutěž nabídla několik překvapivých výsledků, některé jsme nepříjemně pocítili i na vlastní kůži. Před začátkem soutěže byla Sparta jasným favoritem na titul. Opět se potvrdilo, že se rozhoduje až na kurtu, síla soupisek neznamená automatiky úspěch,“ komentoval dění v pražské semifinálové skupině prostějovský kapitán Jaroslav Navrátil.

Tým obhájce musel v semifinálových duelech řešit zdravotní potíže několika opor, přesto jeho zástupci podali kvalitní výkony a postoupili do rozhodujícího klání přes Přerov a Pardubice. „Uvidíme, jakou sestavu dáme před finále dohromady, utkání ale nebude mít vyloženého favorita. Soupeř je v laufu, našim se v předchozích duelech také dařilo. Předpokládám, že to bude vyrovnané a k vidění budou dramatické zápasy. Doufám, že s dobrým koncem pro nás,“ přeje si Navrátil.

Skupina „Prostějov“

TK Agrofert Prostějov – LTC Pardubice 5:1

David Poljak – Marek Jaloviec 7:5, 4:3 skreč Jaloviec

Kristýna Tomajková – Marie Slaměníková 6:4, 6:0

Sára Bejlek – Tereza Kučerová 6:1, 6:2

Jakub Menšík – Ondřej Kratochvíl 6:3, 6:1

Vitalij Sačko (UKR) – Vojtěch Vlkovský 1:0 skreč Sačko

Maxim Mrva bez boje

Vstupenky na finále, které se uskuteční v pátek 16. prosince v Říčanech, a vysílá jej přímým přenosem TV NOVA.