Po roce opět Národní sportovní centrum patřilo tenistům. V rámci Večera mistrů a medailistů si přítomní připomněli úspěchy předchozích měsíců, ocenili ty nejlepší a uvedli další dvě osobnosti do Síně slávy prostějovského tenisu. „Jste zase mistři,“ odpálil první potlesk hned při zahájení večera Miroslav Černošek, šéf TK PLUS, který dlouhodobě stojí za prostějovským tenisem.

Tradiční Večer mistrů připomněl velké okamžiky prostějovského klubu. V prostorách NSC Prostějov proběhlo v přátelské, až téměř rodinné atmosféře ocenění výkonů nejúspěšnějších mládežnických tenistů našeho klubu, kteří získali tituly mistrů ČR v družstvech ve všech věkových kategoriích. Byly oceněny i individuální výkony. „Moje poděkování patří pochopitelně hráčům a hráčkám, ale také trenérům, rodičům, babičkám a dědečkům, jejichž podpora byla opět skvělá. Rovněž si vážím přízně Českého tenisového svazu a statutárního města Prostějov. Bez jeho podpory by to byla absolutní tragédie,“ prohlásil dále Miroslav Černošek.

Prostřednictvím video zdravice ocenil výsledky prostějovských tenistů bývalý premiér Andrej Babiš. „S tenisovým klubem Prostějov spolupracujeme již od roku 1991. To je neuvěřitelný čas. Od té doby klub získal přes čtyři sta medailí, vychoval ty největší hvězdy. Petru Kvitovou, Lucii Šafářovou, Tomáše Berdycha nebo Radka Štěpánka. Mám v Prostějově řadu kamarádů a každý pobyt v areálu jsem si užil. Tenis u vás má úžasnou historii a věřím, že také skvělou budoucnost,“ popřál tenistům kandidát na prezidenta České republiky.

V průběhu slavnostního večera si na pódium nejdříve přišly pro své ceny prostějovské mládežnické výběry, které ve všech pěti kategoriích získaly zlato na mistrovství republiky smíšených družstev. Postupně publikum aplaudovalo minitenistům, baby tenistům, mladším a starším žákům a dorosteneckému výběru. Jejich výkony ocenil také prezident Českého tenisového svazu a prezident Tennis Europe Ivo Kaderka, který do Prostějova zavítal se sportovním ředitelem svazu Janem Stočesem. „Žijeme ve složité a turbulentní době. Respekt nahrazuje závist, chybí pokora. Pojďme si vážit lidí, kteří něco dokázali a vybudovali. Třeba krásné Národní sportovní centrum, ve kterém slavíme tenisové úspěchy. Všechny nás přežije a bude ještě dlouho sloužit. To jsou hodnoty, které přetrvávají,“ uvedl ve svém vystoupení Kaderka.

Ve druhé části večera se předávala Top ocenění úspěšným jednotlivcům. I těch bylo v končící sezóně hodně. Dokázali se prosadit v juniorských i seniorských kategoriích a ukázali, že prostějovský tenis má před sebou zajímavou budoucnost.

„Když se dívám na přehled dosažených úspěchů a počet vybojovaných medailí, mohu jako předseda fotbalového klubu jen tiše závidět. Ale já vám to přeji. Prostějov je opravdu městem sportu a tenis je jeho výkladní skříní,“ ocenil přítomné primátor Prostějova František Jura. „Přeji vám do příštího roku jen to dobré a pevné zdraví. A také dostatek píle a ctižádosti. Bez těchto vlastností se neobejdete,“ dodal první muž radnice.

Vedení klubu pochopitelně nezapomnělo ani na kouče, kondiční trenéry, maséry nebo fyzioterapeuty. A protože v Prostějově z pohledu trenérského zázemí dělají dlouhodobě maximum, bylo pódium naprosto zaplněné. „Především chceme, aby se děti hýbaly, získaly potřebné návyky. Když se vše spojí a přináší to úspěchy, o to je to lepší. Hlavní je radost z pohybu, přeji vám, aby vám nikdy nechyběla,“ popřál celému klubu náměstek hejtmana Olomouckého kraje Michal Zácha.

Mezi vrcholy programu, kterým opět provázel Salava a hudební produkci obstaral Soukup Band, patřilo uvedení osobností do Síně slávy prostějovského tenisu. V letošním roce přivítala bývalého primátora Olomouce a hejtmana Olomouckého kraje Ivana Kosatíka a dlouholetého spolupracovníka prostějovského tenisového klubu Milana Soukupa.

Se všemi přítomnými se na závěr rozloučila Petra Černošková. „Krásné Vánoce všem, užijte si svátky a příchod nového roku. Pak se zase sejdeme na kurtech, aby příští Večer mistrů a medailistů byl tak radostný jako ten letošní,“ popřála tenistům šéfka prostějovských tenisových projektů.

 

Ocenění mini tenis:

Teo Skoták, Valerie Jurková, Laura Tomečková, Karel Alturban, Jiří Král, Natálie Hálová, Sofie Růžičková.

Ocenění baby tenis:

Matěj Veselý, Matyas Oprchal, Matyáš Dominik Blaščík, Tereza Vychodilová, Monika Bačíková, Julie Stejskalová, Vanessa Balej, Kateřina Khýr, Tomáš Frelich.

Ocenění mladší žactvo:

Michal Rakouš, Pavel Oliver Dufek, Matyáš Maršík, Tomáš Havel, Oliver Hancin, Marek Mikeš, Václav Barina, Tadeáš Dorazil, Matias Šnorich, Gustav Vurm, Gloria Levinsky, Natálie Havelková, Terezie Hrdličková, Samantha Kohoutková, Nathalie Charlize Miškovský, Jakub Šuda, David Motal, David Mikeš.

Ocenění starší žactvo:

Filip Košárko, Thijs Boogaard, Jan Raštica, Josef Lebiš, Jan Sýkora, Jan Spáčil, Leon Sloboda, Tobiáš Čank, Josef Svoboda, Jaroslav Zavřel, Dominik Dujka, Jakub Fedor, Dominik Vágner, Tomáš Wirgler, Julie Paštiková, Barbora Veselá, Lucie Slaměníková,

Christina Dostálová, Gloria Levinsky, Lucie Ploskuňáková.

Ocenění dorost:

Jakub Menšík, Hynek Bartoň, Olaf Pieczkowski, Jan Hrazdil, Maxim Mrva, Štěpán Mrůzek, Jan Kumstát, Patrik Homola, Sebastian Chodura, Sára Bejlek, Kristýna Tomajková, Julie Štruplová, Linda Klimovičová, Lucie Urbanová, Magdaléna Smékalová, Marie Slaměníková, Agátha Chytilová.

TOP OCENĚNÍ

Julie Štruplová (2004)

Její nejvyšší letošní umístění: juniorský ITF žebříček 52. místo. WTA žebříček 520. místo ve dvouhře. Vítězka dvouhry turnaje ITF ženy W25 Frýdek Místek, kde do hlavní soutěže postoupila z kvalifikace.

Hynek Bartoň (2004)

Letos dvacátý na juniorském ITF žebříčku. Na žebříčku ATP se dostal na 719. místo ve dvouhře. Je to vítěz dvouhry a finalista čtyřhry na mistrovství České republiky do 18 let, slavné Pardubické juniorce.

Lucie Urbanová (2006)

Na juniorském ITF žebříčku se dostala na osmdesátou pozici, juniorský český žebříček ji registruje na 13. místě. Členka družstva juniorek ČR U16, které vybojovalo na mistrovství Evropy zlatou medaili a přidalo stříbro na mistrovství světa.

Magdalena Smékalová (2006)

V letošním roce se umístila nejvýše na 166. místě juniorského ITF žebříčku. Rovněž členka družstva juniorek ČR U16, které vybojovalo na mistrovství Evropy zlatou medaili a na mistrovství světa v turecké Antalyi stříbrnou medaili.

Sára Bejlek (2006)

Její nejvyšší letošní umístění je následující: juniorský ITF žebříček 43. místo. WTA žebříček 174. místo ve dvouhře. Šestnáctiletá hráčka, která na US Open žen v New Yorku postoupila z kvalifikace do hlavní soutěže.

Jakub Menšík (2005)

Finalista dvouhry na juniorském Australian Open. Od jara se zaměřil na mužský profesionální tenis. Během půl roku už vyhrál čtyři turnaje ITF mužů ve dvouhře a na žebříčku ATP se posunul na 411. místo.

Jan Kumstát (2007)

Nadějný hráč, který získal zlatou medaili ve dvouhře na Evropských olympijských hrách mládeže (EYOF) v Banské Bystrici, kde se představilo 2300 sportovců z osmačtyřiceti zemí celého světa.

Maxim Mrva (2007)

Teprve patnáctiletý velice talentovaný hráč, který v průběhu sezóny dosáhl výborných výsledků na světovém juniorském okruhu ITF U18, které ho posunuly za jediný rok až na 40. místo na světě.

Filip Košárko (2008)

Tenista, který sbíral úspěchy na turnajích Tennis Europe, kde získal celkem pět titulů. Jako týmová jednička vedl reprezentaci ČR na ME a MS družstev a na ME jednotlivců do 14 let získal s Janem Rašticou stříbro ve čtyřhře.

Julie Paštiková (2008)

Hráčka, která zvládla výborně přechod ze starších žákyň na mezinárodní juniorské turnaje. Po úspěších v kategorii Tennis Europe se dokázala prosadit také na turnajích okruhu ITF U18 v Prostějově a v Rakovníku.

Ocenění trenéři:

Jaroslav Navrátil, David Kotyza, Jiří Novák, Michal Navrátil, Tomáš Josefus, Antonín Pánek,

Jan Perůtka, Pavlína Tichá, Tomáš Kajlík, Jaroslav Soukup, Pavel Krček, Ondřej Soukup, Adam Nápravník, Lucie Hromková, Lucie Šolcová, Ivo Šilhánek, Petr Sedláček, Jan Müller, René Kloc, Petr Cetkovský, Branislav Bundzik, Radek Štěpánek, Jan Pospíšil, Jan Mašík,

Jaroslav Pospíšil, Robert Rumler.