Do závěrečných zápasů nové soutěže smíšených družstev tenisový výběr České republiky nepostoupil. Ve skupině C United Cupu prohrál s týmem Spojených států 1:4 a k průniku do vyřazovací fáze nepomohlo ani vítězství 3:2 nad Německem.

Mužskou jedničkou byl Jiří Lehečka, který nejprve prohrál s Američanem Taylorem Fritzem, pak si ale připsal cenný úspěch v souboji s Alexandrem Zverevem. Společně s Marií Bouzkovou si zahrál i dvě smíšené čtyřhry.

„Byl to úžasný turnaj. V týmu byla parádní atmosféra, rád jsem byl jeho součástí. Zápasy mi ukázaly, že jsem na sezónu dobře připravený. Především z výhry nad Zverevem mám velkou radost. Je to velký hráč, přestože má za sebou dlouhou herní pauzu. I tak je to velké povzbuzení. Porazit tak skvělého tenistu má svoji váhu,“ prohlásil Lehečka.

Na kurtu se představil také Dalibor Svrčina, který proti Německu nahradil zraněného Tomáše Macháče a odehrál kvalitní duel s Oscarem Ottem. „Hlavně první set byl z mé strany dobrý. Ve druhém jsem měl problémy s křečemi, to už bylo horší,“ uvedl Svrčina.

Kvalitní formu ukázala Petra Kvitová. Nejprve porazila světovou šestku Jessicu Pegulaovou a pak si poradila i s Němkou Laurou Siegemundovou. „Byl to parádní týden ve skvělé atmosféře. Ty výhry do toho zapadly. Pořád je co zlepšovat, ale vypadá to, že jsem na další turnaje nachystaná dobře,“ těší Kvitovou.