Los prvního grandslamového turnaje zástupcům prostějovského tenisového klubu příliš nepřál. Řadu z nich čekají hned v úvodu Australian Open nasazení soupeři. Platí to také v případě Jiřího Lehečky, kterého v Melbourne čeká Chorvat Borna Čorič.

„Udělám, co půjde. Už před začátkem sezóny jsem si dal za cíl začít na velkých turnajích vyhrávat zápasy. Snad se to podaří,“ prohlásil Lehečka, proti němuž se postaví jednadvacátý nasazený tenista.

Hodně těžké střetnutí čeká při premiéře na grandslamu úspěšného kvalifikanta z TK Agrofert Prostějov Dalibora Svrčinu. V Melbourne narazí na zkušeného španělského tenistu Jaume Munara, kterému ve světovém žebříčku ATP patří 62. příčka.

České derby čeká Sáru Bejlek. Po úspěšné kvalifikaci se utká s nasazenou dvacítkou Barborou Krejčíkovou. Ještě těžší soupeřku vyfasovala Kateřina Siniaková. Tu v boji o postup do 2. kola čeká v neděli brzy ráno Coco Gaufová, sedmá nasazená hráčka prvního grandslamového roku. „V posledním vzájemném zápase v rámci BJK Cupu jsem vyhrála, třeba se to zopakuje,“ nevzdává se v předstihu Siniaková.

Při své premiéře narazí na hodně silnou protivnici Brenda Fruhvirtová, kterou čeká Ukrajinka Aljaksandra Sasnovičová, světová osmatřicítka. Sestra úspěšné kvalifikantky Linda změří své síly s Jaimee Forlisovou ze Spojených států.

Zapomenout na nepovedený vstup do sezóny se pokusí Karolína Plíšková v souboji se Si-jü Wang z Číny, potvrdit dobrý návrat na kurty se bude snažit Karolína Muchová v duelu s Ukrajinkou Lejsou Curenkovou.

Přijatelný los má Petra Kvitová. V prvním střetnutí vyzve v noci z neděle na pondělí Alison Van Uytvanckovou z Belgie. „Austrálii mám ráda, doufám, že tady zůstanu co nejdéle,“ říká na startu turnaje Kvitová.