Paráda. České tenistky s prostějovskou minulostí i současností Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková obhájily titul ve čtyřhře na grandslamovém Australian Open. Nasazené jedničky vyhrály nad japonským párem Šúko Aojamaová, Ena Šibaharaová 6:4, 6:3. Krejčíková se Siniakovou vyhrály na „turnajích velké čtyřky“ 24. zápas po sobě a slaví společný sedmý grandslamový titul. "Byly to úžasné dva týdny. Jsme šťastné, hrálo se ve skvělé atmosféře," zářila po finále Siniaková. „Je nám ctí hrát v tak skvělé atmosféře, je to pro nás pocta, bylo to úžasné,“ dodala Krejčíková.

„Obě stále dáváme tenisu maximum, na tréninku makáme. Vítězství jsou vykoupená velkou dřinou. Máme za sebou dlouhou cestu, ne vždy se nám dařilo podle představ. I těžké okamžiky jsme zvládly, a proto jsme skvělý tým. Vynaložené úsilí se vyplácí. I v Austrálii se všechno parádně sešlo, turnaj jsme si užily,“ prohlásila po finálové výhře Siniaková.

Vítězky prvním tenisovým svátkem sezóny prošly suverénním způsobem. Jediný set ztratily pouze v úvodním kole, v dalších duelech dominovaly. Ani jednou nemusely bojovat o sadu ve zkrácené hře. Rozumíme si a víme, co každá na kurtu udělá. Naše schopnosti dokážeme výborně zkombinovat,“ vysvětluje dominanci páru Siniaková, která poslední titul věnovala mamince k narozeninám. „Po návratu budeme oslavovat narozeniny i titul,“ těší světovou deblovou jedničku.

Poslední krok společně s Krejčíkovou zvládla výsledkově hladce 6:4, 6:3, přesto šlo o náročné střetnutí. „Musely jsme předvést nejlepší tenis. Velmi důležité byly brejky ze začátku setů. Myslím, že se tam projevila nervozita soupeřek. Hrály jsme agresivně, to fungovalo,“ hodnotila finále Siniaková.

 

AUSTRALIAN OPEN 2023

MUŽI

Dvouhra – čtvrtfinále: Lehečka – Tsitsipas (3 – Řecko) 3:6, 6:7, 4:6.

ŽENY

Dvouhra – osmifinále: Plíšková (30) – Čang Šuaj (23 – Čína) 6:0, 6:4; L. Fruhvirtová – Vekičová (Chorvatsko) 2:6, 6:1, 3:6. Čtvrtfinále: Plíšková – Linetteová (Polsko) 3:6, 5:7.

JUNIOŘI:

Dvouhra – 1. kolo: Mrva – Oliveira (Brazílie) 3:6, 6:1, 6:1; Hrazdil – Kang (USA) 1:6, 0:6, 2. kolo: Mrva – Tjukajev (Rusko) 3:6, 4:6.