Nejen výkony Jiřího Lehečky musely na Australian Open udělat radost příznivcům prostějovského tenisu. Z kvalifikace až do 2. kola postoupil Dalibor Svrčina, první zápasy v juniorském singlu odehráli Maxim Mrva a Jan Hrazdil. Opět se ukázalo, že TK Agrofert patří mezi nejlepší kluby a mužský tenis z toho může v následujících letech jedině profitovat.

V ženách se z dalšího grandslamového tituliu radovala Kateřina Siniaková, nastupující i v Melbourne s visačkou marketingové společnosti TK PLUS. Vědět o sobě dalo i další želízko spolupracující s manažerem Černoškem, Linda Fruhvirtová.

„Základem je kvalitní zázemí, především ale počet špičkových hráčů, kteří spolu mohou trénovat. Výborný sparing je klíčový pro to, aby tenisté výkonnostně rostli. Potvrdilo se to v předchozích letech, kdy Jirka Novák táhl Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka. Ti později převzali štafetu a trénovali s Jiřím Veselým nebo Adamem Pavláskem. Společně se posouvali,“ vzpomíná uznávaný manažer Miroslav Černošek. „Dnes tady máme další silnou sestavu. Jirku Lehečku, Dalibora Svrčinu, Maxima Mrvu, Jana Kumstáta, Vítka Kopřivu, uzdraveného Jirku Veselého nebo Adama Pavláska, který se vrátil z Prahy. To je silná skupina, která se vzájemně motivuje. I díky tomu mám dojem, že můžeme po Lehečkovi vychovat další dva hráče do světové stovky, možná i lepší,“ věří Černošek.

Na australském grandslamu se do hlavní soutěže přes kvalifikaci dostala také Sára Bejlek, velká ženská naděje. „U Sáry je to z pohledu sparingu trošku komplikovanější, protože kvůli tréninkům tráví hodně času v Praze. Je to pro ni výhodné, protože u žen nám v Prostějově větší konkurence momentálně chybí. Ale o její budoucnosti pochopitelně hodně přemýšlíme. Řešíme, že by Sáru výhledově trénoval David Kotyza, který se vrátil do našeho klubu. Vedl Petru Kvitovou nebo Lucii Šafářovou, ukázal, že je velkou osobností a špičkovým trenérem,“ zastavil se u největší ženské naděje Prostějova Černošek.

Tenisový klub měl hned tři své zástupce v hlavní soutěži na Australian Open, další naděje v prostějovském areálu dorůstají. To všechno bere zkušený manažer také jaké ocenění své práce. „Před časem jsem se stáhl z Prahy, pak jsem byl vážně nemocný. Teď se chci vrátit tam, kde jsem byl. Myslím, že to může vyjít. Ukazuje se, že stále umíme vychovávat špičkové tenisty. Jdeme cestou, která byla dříve úspěšná a stále funguje. Věřím, že výsledky našich hráčů to brzy potvrdí,“ těší se Černošek.