Na vítěznou vlnu se v Miami vrátil Jiří Lehečka. Český tenista zvládl bez ztráty setu úvodní dva zápasy a poprvé v kariéře postoupil do 3. kola na Masters. Jediné utkání jej dělí od vylepšení jeho žebříčkového maxima, kterým je sedmatřicáté místo ve světovém pořadí.

„Soustředím se na svoji hru, pomáhám si servisem. Zatím to vycházelo, není důvod nic měnit. Daří se mi držet koncentraci, to je určitě to nejdůležitější,“ popisuje své dosavadní dojmy v Miami Lehečka.

Prostějovský reprezentant nejprve porazil zkušeného Federica Coriu z Argentiny a následně osmnáctého nasazeného Itala Lorenza Musettiho. V obou případech byl úderově výrazně lepším hráčem a diktoval tempo střetnutí. „Všechno začíná od podání. Ve dvou zápasech jsem zatím čelil jedinému brejkbolu. Vědomí, že body při vlastním servisu získávám poměrně jednoznačně, mi pomáhá. Navíc to šetří síly, protože hrajeme ve velkém horku, což každému bere energii,“ míní Lehečka. (lv)

 

MUŽI

Miami – ATP Tour:

Dvouhra – 1. kolo: Lehečka – Coria (Argentina) 6:3, 6:4. 2. kolo: Lehečka – Musetti (18-Itálie) 6:4, 6:4.

ŽENY

Miami – WTA Tour

Dvouhra – 1. kolo: Muchová – Teichmannová (Švýcarsko) 6:0, 6:2; B. Fruhvirtová – Wang Sin-jü (Čína) 0:6, 5:7; Siniaková – Liuová (USA) 6:3, 3:3 skreč; L. Fruhvirtová – Sebovová (Kanada) 2:6, 6:4, 1:6. 2. kolo: Karolína Plíšková (17) – Wang Sin-jü (Čína) 6:2, 6:4; Muchová – Ču Lin (32-Čína) 6:4, 6:2; Krejčíková (16) – Sasnovičová (Bělorusko) 6:3, 6:2; Kvitová (15-ČR) – Nosková 6:3, 6:0.