S letošní premiérou na antuce může být prostějovská tenistka Sára Bejlek spokojená. V chorvatském Splitu postoupila na turnaji ITF s dotací 40 000 dolarů až do finále a v novém vydání žebříčku WTA se posune na 155. příčku a vylepší si tím kariérní maximum.

 

Ba co víc, poslední výkony vynesly talentované hráčce TK Agrofert Prostějov nominaci do fedcupového týmu ČR! „Byl to první antukový turnaj, špatné to určitě nebylo. Odehrála jsem těžké zápasy, takové potřebuji. Z nominace mám velkou radost, splnil se mi sen,“ řekla spokojená Bejlek.

Sedmnáctiletá hráčka musela ve Splitu hned ve třech zápasech bojovat o vítězství ve třech setech. Poprvé hned v úvodním kole a pak v závěru turnaje. V semifinále svedla velkou bitvu s Ruskou Anastasijí Gasanovovou, kterou porazila po dvou a půl hodinách boje po setech 4:6, 6:3, 6:4. Náročné bylo také utkání o titul s domácí Tarou Würthovou. Bejlek nakonec střetnutí prohrála 2:6, 6:3, 4:6, když především v rozhodující sadě měla potíže při vlastním podání. „Třikrát jsem přišla o servis, to je v tak vyrovnaném zápase hodně. Podobné potíže jsem měla už v semifinále, v něm jsem prohrála podání sedmkrát. Na tom musím zapracovat, jinam můžu být s výkony spokojená,“ uvedla Bejlek.