Zranění zápěstí Kateřiny Siniakové, světové jedničky v deblu a hráčky pod patronací marketingové společnosti TK PLUS, si vyžádá delší pauzu. Tenistka tak neodletí do Turecka na kvalifikaci Poháru Billie Jean Kingové proti Ukrajině. Její místo zaujme další hráčka TK Agrofert, teprve sedmnáctiletá Sára Bejlek. 169. tenistka světového žebříčku se k týmu připojí jako čerstvá finalistka turnaje ITF v chorvatském Splitu.

„Odmalička jsem snila, že jednou budu reprezentovat ve Fed Cupu. Všechny zápasy jsem vždycky sledovala v televizi. Když jsem předloni přebírala v O2 areně při finále BJKC s týmem trofeje za juniorský turnaj, říkala jsem si v duchu, že to bych jednou chtěla zažít v dospělé reprezentaci. Sny se plní,“ radovala se z nominace Bejlek. „Vůbec jsem to nečekala, je to pro mě obrovské překvapení, jsem ohromně šťastná. Když kapitán zavolal nabídku být s týmem v Beleku, neváhala jsem ani vteřinu,“ dodala prostějovská tenistka, která je na turnaji v Chorvatsku. S přesunem do Turecka ale nebude problém. „Ze Splitu pojedu autem do Vídně a pak šup na letadlo. Nominaci beru pro sebe i rodinu a celý tým jako odměnu za roky, které jsme tenisem strávili.“

Kapitán s uzavřením nominace čekal do poslední chvíle. Sestavu ovlivnilo zranění Kateřiny Siniakové, která bude několik týdnů mimo hru. „Je to škoda, protože Kateřina je velký univerzál. Doplnila nás Sára Bejlek. V Beleku bude prostor na trénování a myslím si, že je to ideální pro mladé holky, které hrály skvěle v mládežnických týmových soutěžích, k nabrání cenných zkušeností. Věřím, že nás Sára dobře doplní a pořádně potrénuje. Doufejme, že už nás žádné další zranění nepotká,“ prohlásil kapitán družstva Petr Pála. Kromě Bejlek je v sestavě Barbora Krejčíková (12. na světovém žebříčku WTA), Karolína Muchová (52.), Linda Nosková (54.) a Markéta Vondroušová (83.). Ukrajinu budou reprezentovat Marta Kosťuková (40.), Dajana Jastremská (142.), Katarina Zavacká (264.) a osmá deblistka světa Ljudmyla Kičenoková. Jednička Anhelina Kalininová, které patří v žebříčku WTA 29. místo, však v týmu chybí.

S Ukrajinou se české tenistky střetnou v soutěži poprvé, hráč se bude v pátek 14. a v sobotu 15. dubna. Přímé přenosy vysílá ČT SPORT.