Nepříjemného soupeře bude mít v 1. kole Roland Garros Jiří Lehečka, nejlepší český tenista současnosti. Do druhého grandslamu sezóny vstoupí utkáním s Němcem Janem-Leonardem Struffem, jednadvacítkou pařížského turnaje.

„Minulý rok jsme spolu hráli německou bundesligu, takže se dobře známe. Poslední dobou hraje na antuce velice slušně. Já ale vím, jakým způsobem na něj vyzrát. Věřím, že mi pomůže dobrý servis a solidní hra od základní čáry,“ přeje si Lehečka, který v Paříži před začátkem turnaje trénoval a cítí se se připravený. „Tréninkové i zápasové podmínky jsou tu přesně takové, jaké bych si představoval. Sedí mi to a chci to ukázat,“ dodává odhodlaně prostějovský tenista.

V srdci Francie byl jeho tréninkovým partnerem i Rus Daniil Medveděv. „Každý trénink s grandslamovým šampionem je unikátní. Hodně foukalo, takže to ze začátku nemělo takovou úroveň, jakou bychom oba chtěli, ale potom už to bylo super,“ popsal trénink Lehečka.

Nejvýše nasazenou Češkou bude Petra Kvitová. Turnajová desítka se v prvním kole utká s italskou antukářkou Elisabettou Cocciarettovou. Příjemný los vyfasovala turnajová třináctka Barbora Krejčíková, která narazí na Ukrajinku Lesju Curenkovou. Z pohledu nasazených Češek nejhůře dopadla Karolína Plíšková. Zahraje si totiž s Američankou Sloane Stephensovou, které patří 35. místo na žebříčku WTA a patří mezi tenistky, které se jen těsně nevešly do nasazené dvaatřicítky. Po více než dvou měsících se na kurty vrátí během Roland Garros Kateřina Siniaková. Češka, která se léčila se zraněním pravého zápěstí, narazí v úvodním kole na Američanku Peyton Stearnsovou, která neprožívá vůbec špatnou antukovou část sezóny. Linda Fruhvirtová se utká s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou a kvalifikantka Brenda Fruhvirotová zase Kazašku Jelenu Rybakinovou.

Jak zmiňujeme v jiném textu, druhá postupují z kvalifikace Sáru Bejlek čekala Kamila Rachimovová z Ruska, a včera naskočila do hlavní soutěže i Karolína Muchová, která se postarala o senzaci, když vyřadila světovou osmičkou Marií Sakkariovou ve dvou setech!

 

MUŽI

FRENCH OPEN – kvalifikace

Dvouhra – 1. kolo: Svrčina – Riedi (Švýcarsko) 6:4, 6:4; Kopřiva – Albot (8-Moldavsko) 5:7, 0:6; Kolář – Atmane (Francie) 6:1, 6:2. 2. kolo: Kolář – Hanfmann (2-Něm.) 2:6, 4:6; Svrčina – Stricker (9-Švýcarsko) 4:6, 1:6