Hodně zajímavě vypadají poslední přihláškové listy tenisového turnaje UniCredit Czech Open, jehož hlavní soutěže se bude hrát od 5. do 10. června v Prostějově. Kvalifikace startuje o den dříve.

„Do začátku turnaje se seznam určitě změní na základě výsledů Roland Garros. Ale přihlásila se k nám opravdu zajímavá a hodně silná sestava. I díky tomu by například loňský finalista Dalibor Svrčina musel momentálně do kvalifikace,“ upozorňuje na silné startovní pole šéfka prostějovského challengeru Petra Černošková.

Podle přihlášek je momentálně nejvýše nasazeným hráčem Roberto Carballes Baena ze Španělska, který se letos už dostal do první světové padesátky a vyhrál turnaj ATP v marocké Marrákeši. „Z první stovky do Prostějova dorazí několik skvělých tenistů, zajímavý by mohl být případný start Fabia Fogniniho, bývalé světové sedmičky. V kariéře vyhrál i Australian Open, je to skvělý hráč,“ poznamenala Černošková.

Z českých hráčů je zatím v hlavní soutěži obhájce loňského vítězství Vít Kopřiva, Zdeněk Kolář a Tomáš Macháč. „S výjimkou Jirky Lehečky to je kompletní daviscupový tým, to jsme chtěli,“ těší se na domácí tenistky ředitelka turnaje.

V kvalifikaci se představí hráči z minimálně dvanácti zemí světa, i v této první části turnaje budou hrát domácí zástupci. „Především pro naše juniory máme připravené divoké karty. Dostanou možnost získat další zkušenosti,“ uvedl šéf prostějovského tenisu Miroslav Černošek.

 

Dvouhra ZDE.

 

20 czech open pop