Na druhém grandslamu sezóny se zástupcům prostějovského ani celkově českého tenisu vůbec nedařilo. Čestnou výjimkou je Karolína Muchová, která postoupila do druhého týdne Roland Garros a v živém žebříčku WTA Tour poskočila do třetí světové desítky. A může být ještě líp…

„Do čtvrtfinále jsem v Paříži postoupila poprvé v kariéře, moc si toho cením. Cítím se dobře, na kurtu je to znát. Pomohla mi rodina v hledišti, která viděla mé zápasy. Jejich přítomnost mě nabudila. Zápasy si užívám. Až na drobnosti mě nic netrápí, podle toho výsledky vypadají,“ radovala se po postupu mezi nejlepší osmičku Muchová, která zatím v turnaji ztratila jediný set. „Byly to ale hodně náročné zápasy, některé výsledky úplně neodpovídaly průběhu. Zatím se mi daří vyhrávat klíčové výměny. Snad to ještě nějakou dobu vydrží,“ přeje si Muchová.

Úvodní kolo připomínalo české tenisové Waterloo. Postupně vypadla Petra Kvitová, Karolína Plíšková, sestry Fruhvirtovy, Kateřina Siniaková i Barbora Krejčíková. O kolo později skončil po zápase s Američanem Marcosem Gironem Jiří Lehečka, jediný český tenista v hlavní soutěži. „Určitě šlo o jeden z mých nejhorších zápasů v sezóně. Nejen z hlediska výsledku, ale i toho, jak jsem se na kurtu cítil a jak můj výkon vypadal. Od začátku do konce jsem nenašel na soupeře recept,“ uznal Lehečka. 

 

ŽENY

FRENCH OPEN – WTA Tour

Dvouhra – 1. kolo: Kvitová (10) – Cocciarettová (Itálie) 3:6, 4:6; L. Fruhvirtová – Pavljučenkovová (Rusko) 2:6, 2:6; Plíšková (16) – Stephensová (USA) 0:6, 4:6; Siniaková – Stearnsová (USA) 6:7, 2:6; Krejčíková (13) – Curenková (Ukrajina) 2:6, 4:6; B. Fruhvirtová – Rybakinová (4-Kazachstán) 4:6, 2:6. 2. kolo: Muchová – Podoroská (Argentina) 6:3, 0:6, 6:3. 3. kolo: Muchová – Beguová (27-Rumunsko) 6:3, 6:2. Osmifinále: Muchová – Avanesjanová (Rusko) 6:4, 6:3.