Před rokem na prostějovských kurtech dosáhl Vít Kopřiva na největší úspěch dosavadní kariéry. V průběhu celého týdne ztratil pouhé dva sety, v utkání o titul porazil 6:2, 6:2 Dalibora Svrčinu a získal svoji první trofej na challengeru.

„Lepší to být nemohlo. Získat první titul a zrovna v Prostějově, kde jsem doma, je skvělé,“ radoval se před rokem vítěz 29. ročníku UniCredit Czech Open. „Finále bylo zvláštní, protože se s Daliborem dobře známe. Ostrý zápas jsme ale hráli poprvé. Výsledek sice vypadal jednoznačně, ale byl to boj s řadou dlouhých výměn a brejkbolů na obou stranách,“ přibližuje loňské finále Kopřiva.

Letos vstoupí do turnaje jako obhájce vítězství a nebude v lehké pozici. Na domácích kurtech ovšem obvykle předvádí kvalitní tenis a rozhodně není bez šancí přidat do své sbírky další výrazný úspěch.

V dosavadním průběhu sezóny se dostal do semifinále na challengerech v Antalyi a San Remu. Hrál kvalifikaci na grandslamech, zkoušel se probojovat do hlavních soutěží v Dauhá, Marrákeši, Monte Carlu, Mnichově nebo Římě. „Sezóna je zatím nahoru – dolů. V posledních týdnech jsem ale odehrál několik dobrých zápasů, snad se forma lepší,“ věří vítěz loňského ročníku.

 

23 lista