Hned dva tenisté Prostějova se probili do finále kvalifikace na tenisovém US Open. Díky losu si to o hlavní soutěž rozdal Zdeněk Kolář s Jakubem Menšíkem a úspěšnější byla sedmnáctiletá naděje českého tenisu. „Splnil se mi jeden z mých snů. Je to velký úspěch,“ ohlédl se za kvalifikací Menšík.

V rozhodujícím utkání Kolář získal na své konto pouze jeden brejk, když na začátku zápasu stáhl ztrátu brejku. Od té chvíle dominovaly zápasu servisy a pouze Menšíkovi se povedlo ještě dvakrát udeřit na returnu. Nejprve rozhodl první set v jedenácté hře, ve druhém dějství prorazil vítěz Kolářův servis v pátém gemu. „V důležitých okamžicích jsem dokázal být patřičně razantní,“ těšilo Menšíka, kterého v 1. kole hlavní soutěže čeká Francouz Grégoir Barrére, světová šedesátka.

Hned v prvním kole kvalifikace vypadly obě prostějovská želízka v neywyorském ohni Vít Kopřiva a Dalibor Svrčina, vůbec se tentokrát nedařilo ani Sáře Bejlek.

 

US Open - kvalifikace

ŽENY

Dvouhra – 1. kolo: Bejlek – Wang Ja-fan (15-Čína) 0:6, 0:6.

MUŽI

Dvouhra – 1. kolo: Menšík – Fognini (Itálie) 1:6, 6:1, 6:1; Kolář – Brouwer (Nizozemí) 7:6, 6:4;

Kopřiva – Cressy (13-USA) 3:6, 3:6; Svrčina – Meligeni (Brazílie) 6:2, 2:6, 3:6. 2. kolo: Menšík – Riedi (Švýcarsko) 6:7, 6:3, 6:4; Kolář – Seyboth Wild (9-Brazílie) 6:3, 6:2. Finále: Menšík – Kolář 7:5, 6:4.