Slušnou formu z posledních týdnů nemohla na silně obsazeném turnaji v Miami prodat Kateřina Siniaková. V utkání 2. kola dvouhry musela vzdát duel s Číňankou Čchin-wen Čeng kvůli zranění pravé nohy na začátku třetího setu.

„Nechala jsem si stehno ošetřit, nemohla jsem se ale na kurtu pořádně hýbat. Každý rychlejší pohyb mi dělal problémy. Nemělo smysl pokračovat, jen bych riskovala větší problém,“ vysvětlila své rozhodnutí Siniaková.

Proti finalistce letošního Australian Open přitom začala skvěle a získala první set. Ve druhé sadě nabrala velmi rychle manko 0:4, a byť poté zvládla jeden brejk smazat, na více než tři uhrané gemy to nestačilo. Následně se Češka nechala ošetřit a vrátila se na kurt s obvázaným pravým stehnem. Od prvních výměn bylo patrné, že je Siniaková v pohybu značně omezena. Servis ztratila čistou hrou a po dalších dvou prohraných výměnách na příjmu se rozhodla duel skrečovat. V Miami jí nedovolilo zdraví dohrát utkání už třetím rokem po sobě. Jediným skalpem v turnaji tak zůstalo vítězství nad Rumunkou Anou Bogdanovovou v úvodním utkání.