Celkem osm českých tenistů by se mělo představit ve dvouhře na challengeru Ostrava Group Open 2021 by MONETA, jehož hlavní soutěž vypukne 26. dubna. Na dvorcích SC Ostrava v Komenského sadech bude bojovat hned několik zástupců prostějovského tenisu. Vedle Zdeňka Koláře a Víta Kopřivy také majitelé divokých karet Jiří Lehečka a Dalibor Svrčina.

„V roce 2020 jsme uspořádali turnaj v náhradním zářijovém termínu, ačkoliv jsme tradičně první antukovou akcí tenisové sezóny v Česku. Letos jsme již souhlas se změnou termínu od ATP nedostali. Museli jsme proto uspořádat turnaj v původním termínu na začátku sezóny. Naštěstí se nám s ministerstvem podařilo dojednat výjimku,“ uvedl turnajový ředitel Václav Roubíček.

Žebříčkově nejlepším českým hráčem, který příští týden zabojuje na antukovém challengeru v Ostravě, bude po odhlášení Tomáše Macháče zkušený Lukáš Rosol. Pětatřicetiletý Čech a někdejší hráč TK Agrofert v Ostravě triumfoval v roce 2010. Podnik má kvalitní zahraniční účast, atraktivním tenistou bude Australan Bernard Tomic, někdejší světová sedmnáctka. „V pavouku je hned několik hráčů z první světové dvoustovky. Třeba Japonec Jasutaka Učijama, Francouz Grégoire Barrère, Brazilec Thiago Seyboth Wild nebo Nizozemec Robin Haase,“ poznamenal Roubíček.

Letošní ročník turnaje na dvorcích SC Ostrava v Komenského sadech se uskuteční bez přítomnosti diváků. Fanoušci však budou moci sledovat alespoň živé přenosy zápasů prostřednictvím internetových streamů. Na šampiona čeká 80 bodů do žebříčku ATP, finále se hraje 1. května.