Účast Jiřího Lehečky ve 2. kole byla maximem prostějovských tenistů na challengeru v Ostravě. Na antukových kurtech ve Smetanových sadech majitel divoké karty vypadl ve dvou setech se třetím nasazeným Benjaminem Bonzim.

Francouzskému favoritovi stačilo v obou setech získat jediný brejk, sám byl při vlastním podání stoprocentní, když odvrátil všechny čtyři brejkboly českého tenisty. „Několik šancí bylo. Klíčové výměny se mi ale nepodařilo vyhrát,“ uznal Lehečka.

Do ostravského turnaje přitom vstoupil parádním způsobem, když v prvním kole přehrál Francouze Constanta Lestienna za pouhých 50 minut a soupeři povolil pouze dvě hry.

Devatenáctiletý český tenista získal od stavu 1:2 hned jedenáct gemů v řadě, což rozhodlo. V dalším duelu už na dalšího zástupce francouzského tenisu nestačil.

Hned první kolo znamenalo konečnou pro Zdeňka Koláře. Finalista z roku 2016 prohrál s Argentincem Tomasem Martinem Etcheverrym po dvou hodinách a 10 minutách, když střetnutí zlomila vyrovnaná koncovka druhé sady.

Hráčům TK Agrofert se nedařilo ani v deblu, hned na začátku soutěže vypadl Lehečka hrající s Vrbenským a také Svrčina. Jeho partnerem byl další prostějovský tenista Vít Kopřiva. Kolář pak s Rosolem skončili v semifinále.

MUŽI

Ostrava

Dvouhra – 1. kolo: Kolář – Etcheverry (Argentina) 6:1, 4:6, 2:6; Lehečka – Lestienne (Francie) 6:2, 6:2, 2. kolo: Lehečka – Bonzi (3-Francie) 3:6, 4:6.