Na špičkově obsazeném turnaji v Madridu se české tenistky neztratily. Exprostějovská tenistka Petra Kvitová sice ve Španělsku na čtvrtý titul nedosáhla, postoupila ale do čtvrtfinále a v něm pořádně potrápila světovou jedničku Ashleigh Bartyovou z Austrálie. Ve stejné fázi skončila také Karolína Muchová, dcera prostějovského rodáka a bratra Filipa, jenž je  branářem 1.SK Prostějov. V boji o semifinále těsně prohrála s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou.

Zápas s Bartyovou si Kvitová vybojovala postupem přes Veroniku Kuděrmětovovou z Ruska. Světové jedničce patřil začátek zápasu, ve druhé sadě se ale česká tenistka zlepšila a vynutila si rozhodující sadu. V ní rychle ztratila podání, což soupeřce stačilo k vítězství.

„Nedokázala jsem udržet herní kvalitu ze druhého setu. Bylo to nahoru – dolů. Cítila jsem se dobře, výkon přesto kolísal a horší okamžiky dokázala soupeřka pokaždé využít,“ uznala Kvitová.

Zklamaná byla po svém vyřazení Muchová. Cítila, že v Madridu mohla dosáhnout na ještě lepší výsledek. Ve svém závěrečném vystoupení proti Pavljučenkovové nedokázala za stavu 6:5 proměnit dva setboly. Ve druhém dějství dokonce vedla 4:1 a při svém podání nedokázala dvakrát vyrovnat na 1:1 na sety. Zápas tak rozhodly dva tie-breaky, ve kterých se české tenistce nedařilo. „Takhle to dopadnout nemělo… Mrzí především druhý set. Ten jsem měla zvládnout, hodně by to mé hře pomohlo. Soupeřce jsem hodně pomohla, z toho nemůžu mít radost,“ konstatovala zklamaně vyřazení Muchová. 

 

ŽENY

Madrid – WTA Tour

Dvouhra – 3. kolo: Kvitová (9) – Kuděrmětovová (Rusko) 6:3, 4:6, 6:4; Muchová – Sakkariová (16-Řecko) 6:0, 6:7, 7:5. Čtvrtfinále: Kvitová – Bartyová (1-Austrálie) 1:6, 6:3, 3:6; Muchová – Pavljučenkovová (Rusko) 6:7, 6:7.