Kvalitním výkonem se prezentoval prostějovský tenista Dalibor Svrčina na turnaji ITF v Praze. Hráč TK Agrofert postoupil až do semifinále, když mimo jiné přešel přes bývalého pětadvacátého hráče světa Mishu Zvereva. Německý tenista musel v zápase 2. kola odstoupit ve druhém setu při výrazném vedení českého tenisty. Svrčina nestačil až na Brita Jacka Drapera.

„Nezvládl jsem koncovku druhého setu, pak už byl soupeř lepší. Zápas byl od začátku hodně náročný. Nepodařilo se mi udržet výkon z první sady. Semifinále je přesto dobrý výsledek,“ hodnotil své vystoupení Svrčina.

Ve čtvrtfinále skončila cesta Jiřího Lehečky, který ve třech setech prohrál s Francouzem Manuelem Guinardem. Kvůli dešti bylo utkání několikrát přerušeno. Lehečka do poslední chvíle živil naději na úspěch a odvrátil pět mečbolů. Na šestý už nestačil. Nedařilo se Vítku Kopřivovi. Druhý nasazený hráč turnaje prohrál už v 1. kole.

Po měsíční pauze se na okruhu objevila prostějovská i česká mužská jednička Jiří Veselý. Vítězný návrat ale neoslavil. Sedmadvacetiletý hráč prohrál v prvním kole challengeru v německém Heilbronnu s domácím Oscarem Ottem po hodině a 52 minutách. Veselý na turnaji plnil roli nasazené jedničky, finálovou účast z roku 2018 však nezopakoval. 

 

MUŽI

Heilbronn

Dvouhra – 1. kolo: Veselý (1) – Otte (Něm.) 6:7, 6:7.

Praha

Dvouhra – 1. kolo: Lehečka (7) – Durasovič (Nor.) 6:3, 6:3, Kopřiva (2) – Galovič (Chor.) 5:7, 3:6, Svrčina – Paulson 7:6, 6:1, 2. kolo: Lehečka – De Jong (Niz.) 6:4, 6:4, Svrčina – Zverev (3-Něm.) 6:3, 3:0, čtvrtfinále: Svrčina – Miedler (8-Rak.) 6:0, 6:0, Lehečka – Guinard (Fr.) 7:6, 4:6, 3:6, semifinále: Svrčina – Draper (Brit.) 7:6, 5:7, 2:6.