Ve výborné formě se představil hráč prostějovského TK Agrofert Jiří Lehečka na challengeru v Bratislavě, kde si účast v hlavní soutěži musel vybojovat v kvalifikaci. Z ní prostějovský tenista postoupil až do čtvrtfinále, když poprvé v životě porazil i hráče první světové stovky Federica Coriu z Argentiny.

 

Lehečka podlehl až v zápase o postup do semifinále favorizovanému Nizozemci Tallonu Griekspoorovi po necelých dvou hodinách, přesto si opět vylepšil své kariérní maximum. „Především zápas s Coriou byl pro mě velkou zkušeností. Bylo to těžké. Fyzicky i mentálně a také kvůli velkému horku. V Bratislavě jsem vyhrál čtyři utkání v řadě, to je dobrý počin,“ hodnotil turnaj Lehečka.

Dalšímu prostějovskému tenistovi Zdeňku Kolářovi se nedařilo, přestože s Coriou vyhrál první set. V prvním kole vypadl také Vít Kopřiva, kterému los přiřadil čtvrtého nasazeného domácího Jozefa Kovalíka. Nevedlo se ani Jiřímu Veselému na trávě ve Stuttgartu, kde v kvalifikaci nestačil na Rakušana Dennise Novaka. 

 

MUŽI

Bratislava – ITF challenger

Dvouhra – 1. kolo: Lehečka – Klein (Slovensko) 4:6, 6:3, 7:6; Kolář – Coria (2-Argentina) 7:6, 0:6, 5:7; Kopřiva – Kovalík (4-Slovensko) 4:6, 2:6. 2. Kolo: Lehečka – Coria 7:6, 7:6. Čtvrtfinále: Lehečka – Griekspoor (5-Nizozemí) 6:2, 3:6, 2:6.