Vítězstvím Federaci Corii skončil 28. ročník tenisového challengeru Moneta Czech Open. Argentinský tenista porazil ve finále Alexe Molčana ze Slovenska a navázal na úspěch bratra Guillerma, který ovládl antukový podnik v roce 2002.

Do první sady finálového utkání vstoupil lépe Alex Molčan. Slovenský tenista vedl 4:1 a za stavu 5:3 podával na zisk první sady. V tomto okamžiku ale ukázal Argentinec Federico Coria velkou trpělivost a vzal si brejk zpět. Molčan pak sadu přivedl alespoň do tie-breaku, ve zkrácené hře však dominoval jeho soupeř a po sérii dlouhých výměn se přiblížil k zisku vítězného poháru.

Slovenského tenistu ztráta sady nerozhodila. Po krátké pauze se vrátil na kurt soustředěný a s favoritem držel dlouho krok. V klíčových okamžicích se však přece jen projevila větší zkušenost argentinského hráče, který byl přesnější při zakončení. Jeho údery měly patřičnou délku i razanci. Po devadesáti čtyřech minutách se Coria propracoval k možnosti ukončit zápas i celý turnaj a druhý mečbol proměnil. Zvítězil 7:6, 6:3 a po devatenácti letech navázal na bratra Guilerma, který prostějovský challenger ovládl v roce 2002. „Soupeř hrál výborně, bylo vidět, že jde nahoru. Nevzdal se, bojoval až do konce. I proto mám z vítězství velkou radost. Byl to skvělý týden,“ radoval se Coria.

Hodně rychle na zklamání z porážky zapomenul Molčan. „Pochopitelně jsem to chtěl dotáhnout do konce. Ale finále je hodně dobrý výsledek. Navázal jsem na předchozí kvalitní výsledky, doufám, že forma vydrží co nejdéle,“ hodnotil turnaj ze svého pohledu Molčan.

   

Pavouk Turnaje

Pavouk Dvouhry

Pavouk Čtyřhry

Pavouk kvalifikace