Po prvním vítězství ve Wimbledonu nad Němcem Yannicem Hanfmannem člen TK Agrofert Prostějov Jiří Veselý věřil, že může na třetím grandslamu sezóny uspět. Hned v následujícím utkání jeho víra dostala těžkou ránu. Kvůli zranění musel duel s Martonem Fucsovicsem z Maďarska ve druhém setu vzdát.

„Vždy jsem v Londýně dokázal najít své zbraně a přednosti. Mám z Wimbledonu výborné vzpomínky, sehrál jsem tady hodně skvělých zápasů. Bohužel to tentokrát nevyšlo, je to smůla,“ uvedla zklamaně česká jednička.

Prostějovský tenista přes vynucené čekání kvůli dešti s přehledem zvládl první zápas. S německým soupeřem si poradil za dvě a čtvrt hodiny a posedmé v kariéře ve Wimbledonu postoupil do 2. kola. V něm už neměl štěstí. V sedmé hře druhého setu se snažil doběhnout míček u sítě, ale podvrtla se mu noha a český tenista se dlouho zvedal ze země. V zápase však pokračoval a při svém podání ještě odvrátil dva setboly. Jenže v následujícím gamu si s bolestivou grimasou nechal přivolat fyzioterapeuta, který mu na kurtu krátce prohmatal záda a záhy se s ním odebral do šatny. Když se pak Veselý vrátil, nebyl schopen pokračovat.

„Omezení bylo opravdu velké. Do poslední chvíle jsem věřil, že se stane zázrak, bohužel se nedostavil. Nemělo smysl pokračovat. Akorát bych riskoval větší zdravotní problém bez šance na úspěch,“ posteskl si Jiří Veselý. 

 

MUŽI

Wimbledon

Dvouhra – 1. kolo: Veselý – Hanfmann (Německo) 6:1, 7:5, 7:6. 2. kolo: Veselý – Fucsovics (Maďarsko) 3:6, 4:5 skreč.