Na nejlepší výsledek dosavadní kariéry dosáhla prostějovská tenistka Sára Bejlek na turnaji ITS Cup v Olomouci. Patnáctiletá velká naděje českého tenisu senzačně ovládla celý podnik a vyhrála první titul v ženské kariéře. Neuvěřitelný výsledek se projevil také v obrovském postupu na žebříčku WTA. Díky výhře talentovaná teniska poskočila o 556 příček na 448. pozici.

„Vůbec nedokážu popsat, co cítím. Je to skvělé. Takhle odstartovat kariéru mezi ženami je něco úžasného,“ radovala se z titulu Bejlek, kterou v hledišti povzbuzovala celá rodina a řada známých a přátel. „Maminka, tatínek, sestra a dva naši pejsci. Kondiční trenér s manželkou, kamarádi, lidé z Prostějova. Byli jsme jako Hujerovi,“ vypočítala své fanoušky vítězka ITS Cupu.

Bejlek startovala v hlavní soutěži na divokou kartu a v 1. kole porazila 6:3, 6:1 Slovenku Zlochovou. V další fázi se jí za stavu 3:6, 6:2, 3:0 vzdala Slovinka Jakupovičová. Vzápětí jízdu talentované tenistky nezastavila ani Francouzka Parryová, kterou Bejlek přehrála 6:1, 6:4. Nejlepší výkony si prostějovská tenistka nechala na závěr turnaje. V semifinále vyřadila druhou nasazenou Britku Jonesovou 6:3, 6:2 a ve finále dvakrát 6:0 smetla Ormaecheovou z Argentiny. Bejlek předvedla ve finále neskutečnou jízdu. Své soupeřce prakticky nedala žádnou šanci, ač čelila dvěma brejkbolům. Oba totiž s přehledem odvrátila. Sama pak na returnu pořádně řádila. Z deseti brejkbolů jich využila šest.

„Na začátku turnaje jsem počítala s tím, že odehraji dva zápasy a budu mít pár dnů volno. Dopadlo to jinak, ale musím říct, že tohle mi opravdu nevadilo,“ smála se Bejlek, jejíž forma gradovala ve finále. Soupeřce nedovolila ani jednu hru. „Dva kanáry ve finále jsem nečekala, zvlášť když se mi při rozehrávce nedařilo pořádně trefit do kurtu. Hodně gamů bylo navíc vyrovnaných. Někdy se to prostě všechno sejde,“ ohlédla se za průběhem finále vítězka.