Už příští pondělí 2. srpna začne v Prostějově finálový turnaj mistrovství světa tenisových družstev do 14 let pro rok 2021. Hrát se bude po roční pauze vynucené koronavirovou pandemií. Dívčí naděje budou obhajovat titul, chlapci v roce 2019 vybojovali bronz.


„Nebude to pro naše výběry vůbec snadné. Ale věřím, že se obě družstva v domácím prostředí předvedou v co nejlepším světle a budou opět bojovat o medaile,“ přeje si ředitelka šampionátu Petra Černošková.
Mezinárodní tenisová federace ITF hodně stála o uspořádání mistrovství, které ale bude částečně ovlivněno zdravotní situací ve světě. Do České republiky například nedorazí Argentina, byť si účast vybojovala v jihoamerické kvalifikaci. Kvůli platným opatřením bude chybět Tunisko nebo Egypt.
„Stále pracujeme s variantami hracího schématu. Vedení světového tenisu ale nechtělo další roční pauzu. Je to sice docela komplikované, ale pořadatelství zvládneme. Na našich kurtech se bude hrát po dvaadvacáté, díky velkým zkušenostem si se vším poradíme,“ míní Černošková.
Více informací k letošnímu ročníku WORLD JUNIOR TENNIS FINAL 2021 najdete v příštím Večerníku. Nebudou chybět soupisky, exkluzivní rozhovory ani aktuální rozlosování světového šampionátu nadějí.

ITF WORLD JUNIOR TENNIS FINALS